Contact us

100% Prirodni proizvodi! Zeleni sok od žita

Zeleni sok od ječma

Ječam je „žitarica najbogatija hranljivim materijama“. Najstarija i najznačajnija žitarica hladnog i umerenog pojasa. Još pre 6000 godina je važila za hranu koja daje najviše vitalnosti. Dokaz za ovo je činjenica da su je i gladijatori redovno konzumirali kako bi izgradili svoje telo i povećali svoju kondiciju.

Zeleni sok od ječma je proizvod dobijen presovanjem klice i mladih izdanaka organski uzgajanog ječma, bogat vitaminima i mineralima. Dr.Yosihide Hagiwara, japanski farmaceut, naučnik i pronalazač dvadeset godina svog života posvetio je potrazi za najbogatijom biljkom među hranljivim namirnicama i došao je do zaključka da je ječam jedna od tih biljaka. Lišće ječma sadrži teško varljiva vlakna i zbog toga se koristi samo isceđeni sok od ječma.

 „Ne obećavam vam da će vam Zeleni sok dati besmrtnost, ali osećaćete se sve življe od njega, jer prečišćavanjem krvi i obnavljanjem ćelija usporavate i proces starenja.“  –  Dr. Anna Wigmore

Šta sadrži Zeleni sok od ječma ?

Zeleni sok od ječma bogat je mineralima, vitaminima B1-, B2-, B6-, C-, E-, H, enzimima, aminokiselinama, hlorofilom. C vitamin „predstavlja odbranu od karcinogenih materija“ (Vitamin ABC, 2004).

Hlorofil je osnovna aktivna supstanca ječma, čisti, detoksikuje, regeneriše, štiti od karcinogenih materija i štetnih materija iz okoline. Hlorofil možemo posmatrati „kao tečni kiseonik, čisti i obnavlja krv“. (Bioterápia- kézikönyv, 2003).

Zašto je dobro koristiti?

Dobro deluje na varenje, i rešava probleme sa stolicom. Neophodne materije koje sadrži ovaj zeleni sok od ječma, povećavaju imunitet, i pružaju dobre rezultate u kombinaciji sa lekarskim lečenjem kod nekih vrsta malignih oboljenja. Pomaže kod malokrvnosti, smiruje upale, smanjuje holesterol u krvi, dobro deluje za otklanjanje vode iz organizma, povećava mušku potenciju, pomaže u normalizovanju krvnog pritiska, vraća elastičnost krvnih sudova, stabilizuje pH vrednost organizmu, pruža veliku vitalnost.
Osobama koje se bave bodibildingom daje veću snagu i zaštitu mišića.

Kako je potrebno čuvati Zeleni sok od ječma?

Ovaj proizvod mora da se čuva u dubokom zamrzivaču na -18°C, u svojoj ambalaži, i  to je jedini način čuvanja (lagerovanja) jer inače u suprotnom gubi svoju moć i delotvornost. Transport se isključivo vrši u frižider torbi sa zamrznutim ulošcima.

Jednom odmrznuti Zeleni sok od ječma se ne treba i ne može ponovo zamrzavati jer na vazduhu brzo oksidira, gube se hranljive materije i konzumiranje ovako čuvanog proizvoda može uzrokovati dijareju.

Priprema Spelta Vita Energija-zeleni sok od ječma

Uputstvo za upotrebu – Zeleni sok od ječma

Kako treba rastopiti kockice?

Kockice/kockica se piju isključivo na prazan želudac pre kafe, čaja, cigareta i sl. Kockice treba rastaviti u negaziranu nehlorisanu vodu, u jednu staklenu čašu. Korišćenje gradskog vodovoda je zabranjeno zbog prisustva hlora. Treba mešati sa jednom plastičnom kašikom i kockice će se u roku od minuta rastvoriti. Po mogućnosti treba što pre da se popiju. Ako je dobijena tečnost jako hladna za vaše grlo, jedini način je da se zagreje: Uzme se druga posuda, jedna veća šolja u koju treba sipati mlaku vodu, ne toplije od 40OC . U ovu posudu treba dodati čašu u kojoj su rastvorene kockice sa vodom, i na ovaj način treba indirektno da se ugreje. Greje se uz stalno mešanje. U roku od pola sata nepopijena tečnost više ne sme da se popije. Cela procedura za rastvaranje kockice traje max 2 minuta. Nakon ispijanja tečnosti treba ostaviti želudac da ga absorbuje, za to vreme ništa se ne sme piti (čak ni voda), jesti, pušiti cigare, svakoj kockici treba 15minuta pauze.

Uputstva u tabeli se strogo treba pridržavati!

Zamrznuta kockica Pauziranje izmedu konzimiranja ledenih kocki i doručka
1 zamrznuta kockica 15 minuta
2 zamrznute kockice 30 minuta
3 zamrznute kockice 45 minuta

Prvi znaci delovanja

Posle prvih 3-4 dana ovaj sok čisti organizam i počinje da smiruje živce. Prvi znaci ojačanja imuniteta su različiti kod svake osobe, ali oko 9-10 dana počinje da se oseća razlika. Prvo na živce deluje pozitivno, posle ojačava i fizičku snagu, daje veću vitalnost i sposobnost za rad, kao i veću volju za životom.

Call Now Button