Spelta Vita INSTANT 20 kesica

Spelta Vita INSTANT 20 kesica

3.690 RSD
* Cene su izražene sa PDV-om
Šifra proizvoda: 003

Liofilizovani hladnoceđeni sok je 24 puta koncentrovani ekstrakt Speltine pšenične trave

100% prirodan dodatak ishrani. Imunitet, snaga vitalnost!

 • Pomaže alkalizaciju tela, jača imuni sistem i organizmu pruža energiju
 • Popravlja krvnu sliku, umiruje nervni sistem, štiti nas od virusa i bakterija
 • Poboljšava cirkulaciju, reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona
 • Jača kosti, reguliše holesterol, utiče na normalan rad žlezda
 • Sadrži prirodne vitamine, minerale, enzime, mikroelemente i hlorolfil
 • Smanjuje šećer u krvi (mogu da koriste i dijabetičari)
 • Pakovanje sadrži 20 kesica
 • Bez glutena
  Bez glutena
 • Laboratorijski ispitano
  Laboratorijski ispitano
 • Bez dodatog šećera
  Bez dodatog šećera
 • 100% prirodno
  100% prirodno
 • Dodatak ishrani
  Dodatak ishrani
 • Bez aditiva
  Bez aditiva
 • Laka priprema
  Laka priprema
 • Jednostavan transport
  Jednostavan transport
Dostave su besplatne za kupovinu u vrednosti od 4.000 RSD u Srbiji.
Prodajna mesta

Šta je Spelta Vita Instant?

Liofilizovani sok od speltine trave

Kako bi olakšali transport i konzumaciju originalnog zelenog soka od spelte liofilizovali smo ga. Liofilizacijom pretvorili smo zeleni sok u prah, pri čemu smo uspeli da sačuvamo sve vitamine, minerale, enzime, aminokiseline i hlorfil sadržane u soku.

Zeleni sok od spelte je sladunjav sok koji se dobija hladnim i sporim ceđenjem mladih klica i listova pšenice spelte, nakon čega se napitak brzo zamrzava. Finalni oblik proizvoda dobija se liofilizacijom. Proces se odvija tako što se duboko zamrznuta sirovina unosi u komoru za liofilizaciju gde se sušenje odvija u apsolutnom vakumu pri temperaturama od -40 do -50 C. Voda iz sirovine se izdvaja sublimacijom, čime se omogućava dugotrajno očuvanje osnovnih organoleptičkih svojstava mnogih namirnica.

Zašto Spelta Vita Instant?

Speltina trava i Klementina

Spelta Vita INSTANT je sladunjav napitak koji se dobija liofilizacijom zelenog soka herbe spelte organskog porekla. Ovako dobijen napitak je bogat prirodnim mineralima, hlorofilom i vitaminima koji umornom telu daje energiju. Lako se priprema i idealno je rešenje u svakoj prilici. Dodatak je zdravoj ishrani. Da bismo telo održavali u dobrom stanju neophodno je da mu damo sve hranljive materije koje svakodnevno trošimo. Spelta u idealnom odnosu sadrži proteine, ugljene hidrate i masti. Spelta Vita INSTANT ima osvežavajuće i podmlađujuće dejstvo na naš organizam. Pomaže kod alkalizacije tela i kod malokrvnosti. Reguliše probavu, poboljšava fizičku i mentalnu snagu. Visok sadržaj proteina čini speltu idealnom žitaricom za osobe koje imaju problema sa varenjem, za sportiste i osobe koja se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću gde je potrebno održavanje mišićne mase, kao i za osobe koje su na dijetalnoj ishrani. Ima drugačije dejstvo na svaki organizam.

Dejstvo

Suplement oznake

Spelta Vita INSTANT je bogata prirodnim vitaminima, mineralima, hlorofilom i enzimima. Hlorofil pruža našem telu veliku količinu kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju i tečnim kiseonikom. Molekularna struktura hlorofila koji se nalazi u biljkama pokazuje veliku sličnost sa hemoglobinom koji se nalazi u krvi i raznosi kiseonik po telu. To je prirodni antioksidant.

Spelta Vita INSTANT sadrži balans prirodnih vitamina, naročito vitamina B kompleksa: B1, B2, B3, B6, B9 i vitamina K.

Spelta Vita INSTANT je bogat izvor minerala: magnezijuma, cinka, gvožđa, mangana, bakra i selena i rastvornih biljnih vlakana koja se lako resorbuju.

Spelta reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona, jača kosti, poboljšava imunitet, smanjuje šećer u krvi i reguliše holesterol. Dijetetska vlakna spelte pomažu smanjivanju nivoa LDL u krvi. Niacin-vitamin B3, koji se nalazi u spelti u znatnoj količini, ključan je za normalan rad žlezda, a posebno je bitan za proizvodnju polnih hormona. Spelta ima pozitivnu ulogu u regulaciji hormona i kreatina. Zbog sadržaja bakra i gvožđa poboljšava cirkulaciju. Ugljeni hidrati iz spelte su složene građe i značajan činilac koagulacije i stimulacije imunskog sistema čoveka. Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K, pre upotrebe treba da konsultuju svog lekara.

Način upotrebe

Način upotrebe

Odrasli i deca iznad 3 godine: Jednom dnevno sadržaj pola kesice rastvoriti u vrlo malo vode ili soka i popiti, najbolje ujutru na prazan stomak. U slučaju većih potreba maksimalno uzeti do 4 kesice dnevno. Nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka, trudnicama, dojiljama i deci ispod 3 godine starosti. Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K , pre upotrebe ovog proizvoda treba da konsultuju svog lekara.
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznosvrsnu i urovnoteženu ishranu.