Spelta Vita - Immuno+

Spelta Vita - Immuno+

2.700 RSD 3.200 RSD
* Cene su izražene sa PDV-om
Šifra proizvoda: 006

Proizvod trenutno nije dostupan,proverite naše druge proizvode na bazi liofilozovanog soka od spelte!

 

Ko ne voli Speltu da pije, to mu više problem nije. 

Neka stave osmeh na lice, evo naše nove kapsulice.

 • Liofilizovani sok od spelte pomaže alkalizaciju tela, jača imuni sistem, popravlja krvnu sliku,  štiti nas od virusa i bakterija, poboljšava cirkulaciju,  pomaže u stvaranju hormona,  jača kosti i utiče na normalan rad žlezda
 • Vitamin D doprinosi ćelijskoj deobi, normalnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnom nivou kalcijuma u krvi, održavanju normalne mišićne funkcije i održavanju normalnih kostiju i zuba.
 • Vitamin D, cink i selen jačaju imuni sistem. Cink i selen doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
 • Cink doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, ćelijskoj deobi, normalnoj DNK sintezi, normalnoj sintezi proteina, održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi i smanjuje rezistenciju na insulin
 • Selen doprinosi normalnoj  funkciji štitaste žlezde.
 • Pakovanje sadrži 30 kapsula
 • Bez glutena
  Bez glutena
 • HACCP standard
  HACCP standard
 • Laboratorijski ispitano
  Laboratorijski ispitano
 • Laka priprema
  Laka priprema
 • Jednostavan transport
  Jednostavan transport

Šta je Spelta Vita IMMUNO+ ?

Kapsule Spelta

Šta je Spelta Vita IMMUNO+ ?

Spelta Vita IMMUNO+, je naš dijetetski proizvod, dodatak ishrani u kapsulama, koji sadrži liofilizovani zeleni sok od herbe spelte organskog porekla sa dodatkom vitamina D3, cinka i selena. Spelta Vita IMMUNO+ namenjen je jačanju imuniteta.

Zašto Spelta Vita Immuno+?

spelta kapsula i Klementina

Spelta Vita IMMUNO+ je kombinacija liofilizovanog zelenog soka pšenične trave spelte organskog porekla, sa dodatkom vitamina D, cinka i selena, u kapsuli. Ovaj proizvod je bogat prirodnim mineralima, hlorofilom, enzimima i vitaminima koji umornom telu daju energiju, dok ga dodaci čine jedinstvenim na tržištu. Lako se konzumira i idealno je rešenje za svaku priliku, čak i ljudima koji su osetljivi na ukus pšeničnog soka. Spelta Vita IMMUNO+ je dodatak zdravoj ishrani. Ima drugačije dejstvo na svaki organizam. Zbog svojih sastojaka delotvorno deluje na naš imuni sistem i odstranjuje štetne materije iz našeg tela. Reguliše probavu, poboljšava fizičku i mentalnu snagu, pomaže kod alkalizacije tela i kod malokrvnosti. Da organizam zaštitimo od virusa, bakterija i razvoja drugih bolesti, neophodno je da unesemo sve hranljive materije koje organizam svakodnevno troši. Spelta Vita IMMUNO+ ima podmlađujuće dejstvo na naš organizam.

Sastav i dejstvo

Spelta klas

Spelta Vita IMMUNO+ je skup prirodnih vitamina, minerala i hlorofila. Jedan od glavnih sastojaka Spelta Vita IMMUNO+ je hlorofil koji, osim što Zelenom soku od spelte daje boju, pruža našem telu veliku količinu kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju i tečnim kiseonikom. Molekularna struktura hlorofila koji se nalazi u biljkama pokazuje veliku sličnost sa hemoglobinom koji se nalazi u krvi i raznosi kiseonik po telu. To je prirodni antioksidant. Hlorofil nije vitamin, ali je važan u optimalnoj ishrani.

Spelta sadrži u idealnom odnosu proteine, ugljene hidrate i masti. Visok sadržaj proteina je čini žitaricom izbora kod osoba koje imaju probleme sa varenjem, sportista i osoba koje se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću gde je potrebno održavanje mišićne mase. Dobar je izvor vitamina, pogotovo vitamina B kompleksa: B1, B2, B3, B6, B9 i vitamina K, minerala: magnezijum, cink, gvožđe, mangan, bakar i selen i rastvornih biljnih vlakana koja se lako resorbuju. Ugljeni hidrati iz spelte su složene građe i značajan činilac koagulacije i stimulacije imunskog sistema čoveka. Spelta reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona, jača kosti, poboljšava imunitet, smanjuje šećer u krvi i reguliše holesterol. Dijetetska vlakna spelte pomažu smanjivanju nivoa LDL u krvi, tako što blokiraju apsorpciju holesterola iz hrane. Niacin-vitamin B3, koji se nalazi u spelti u znatnoj količini, ključan je za normalan rad žlezda, a posebno je bitan za proizvodnju polnih hormona. Spelta ima pozitivnu ulogu u regulaciji hormona i kreatina. Zbog sadržaja bakra i gvožđa poboljšava cirkulaciju. Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K, pre upotrebe treba da konsultuju svog lekara.

Super dodaci

Zelena trava i Klementina

Vitamin D je važan vitamin u ljudskom organizmu zbog povoljnog uticaja na naše zdravlje. Vitamin D pomaže normalnoj funkciji imunog sistema kod dece i odraslih i utiče na redukciju upalnih procesa u organizmu. Ima glavnu ulogu u izgradnji i održavanju zdravlja kostiju, a zajedno sa kalcijumom sprečava osteoporozu kod starijih i doprinosi smanjenju gubitka koštane mase kod žena u postmenopauzi. Vitamin D pomaže u održavanju normalnog nivoa kalcijuma i fosfora u krvi i ima ulogu u ćelijskoj deobi. Neophodan je za pravilan rast kostiju i zuba, dobar rad mišića i nervnog tkiva. Bez vitamina D vaše kosti mogu postati meke, tanke i lomljive. Nedovoljni vitamin D takođe je povezan sa osteoporozom, rahitisom i nekim vrstama karcinoma, češćim oboljevanjem od virusnih infekcija.

Uobičajena dnevna doza za zdrave, odrasle osobe je 200-400 i.j. (5,0 µg - 10,0µg). U terapiji stanja izazvanih nedostatkom vitamina D koriste se i znatno veće doze, samo uz preporuku lekara. Primenom preporučene doze od 4 kapsule dnevno proizvoda Spelta Vita Immuno+, kapsule unese se 10,0 µg vitamina D dnevno, što je 200,0% NRV.

Kao izvor vitamina D korišćen je holekalciferol koji se nalazi na listi dozvoljenih izvora vitamina i minerala prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda.

Selen (Se) je esencijalni mineral, čuvar mladosti, vitalnosti i zdravlja. Čini prvu liniju odbrane od oksidativnih procesa i slobodnih radikala. Zajedno sa vitaminom E ima važnu ulogu u zaštiti tkiva organizma od oksidativnog oštećenja, te je naročito efikasan kada su u pitanju ćelije mišića, jetre, pankreasa i eritrocita. Selen ima antioksidativno dejstvo slično vitaminu E, ali čak i hiljadu puta jače od njega. Selen je bitan za normalnu funkciju imunskog sistema, normalnu funkciju štitaste žlezde, zaštitu ćelija od oksidativnog stresa. On doprinosi održanju normalne kose i noktiju, i normalne spermatogeneze. Selen sprečava prerano starenje kože, mišića i mozga, učestvuje u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i pojedinih vrsta karcinoma, pre svega prostate i debelog creva, omogućava asimilaciju vitamina C i E, a neophodan je i za normalno funkcionisanje tiroidne žlezde.

Immuno+ vitamini

Selen je antagonist žive, arsena i kadmijuma, te deluje zaštitno od ovih elemenata, prvenstveno ako se oni unose hranom . Nedostatak selena dovodi do nastanka brojnih poremećaja, kao što su: naglo gubljenje telesne težine, mišićna distrofija, hemolitička anemija, nekroza jetre, katarakta i pad otpornosti organizma, sterilitet oba pola. Preporučeni dnevni unos selena za odrasle osobe je 55,0 µg. Primenom preporučene doze od 4 kapsule dnevno proizvoda Spelta Vita Immuno+, kapsule unese se 55 µg, što je 100,0% NRV.

Kao izvor selena korišćen je natrijum-selenit koji se nalazi na listi dozvoljenih izvora vitamina i minerala prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda.

Cink (Zn) je esencijalni mikroelement koji ulazi u sastav preko 70 različitih enzimskih sistema u organizmu. U telu ga ukupno ima oko 2,0 g, od toga najviše u koži, kostima i zubima. Pretpostavlja se da su kosti mesto gde se deponuje cink, ali se iz kostiju cink i brzo prazni. Visoke koncentracije cinka su nađene u spermatozoidima, prostati, kao i u mišićima, kosi i eritrocitima. Posebno je značajan u imunitetu i sintezi DNK i RNK. Neophodan je za rast, deobu i sazrevanje ćelija. Značajnu ulogu ima u formiranju kostiju kao i za aktivaciju vitamina A u procesu vida.

Cink doprinosi normalnom kiselinsko-bazalnom metabolizmu, normalnoj sintezi proteina, normalnoj plodnosti i reprodukciji. Cink, takođe pomaže u zarastanju rana, održavanje normalnog nivoa testosterona u krvi, sprečava hiperplaziju prostate, smanjuje rezistenciju na insulin i utiče na spermatogenezu. Kompleks cink-insulin se nalazi u beta ćelijama pankreasa. Neophodan je za stvaranje rezervi insulina. Ukoliko dođe do nedostatka cinka smanjuje se tolerancija na glukozu (kao kod šećerne bolesti), odnosno poremećena je fosforilacija glukoze. Cink, kao i selen, je bitan za normalnu funkciju imunskog sistema i zaštitu ćelija od oksidativnog stresa. Manjak cinka dovodi do zastoja u rastu (naročito između osme i desete godine života), gubitka apetita, smanjenja nivoa testosterona kod muškaraca, usporenog seksualnog razvoja, uvećanja jetre, uvećanja slezine, proliva, veoma grube kože, alopecije, izmenjenog čula ukusa i mirisa i slabog zarastanja rana. Prirodni izvori cinka su: crveno meso (svinjetina, govedina), zrna žitarica (neglazirana), pšenične klice, spanać, boranija, grašak, jaja, mleko, ostrige, vino, seme bundeve.

Način upotrebe

Način upotrebe:

 1. Odrasli i deca iznad 12 godina: 1-2 puta dnevno popiti 1-2 kapsule sa dosta vode.
 2. Deca iznad 3 godine: 1-2 puta dnevno popiti po 1 kapsulu 1 sa dosta vode.
 3. Najbolje je uzimati na prazan stomak, nakon čega ne konzumirati ništa 30-60 minuta.
 4. Proizvod je registrovan kao dodatak ishrani.