Spelta Vita - Immuno+

Spelta Vita - Immuno+

2.990 RSD
* Cene su izražene sa PDV-om
Šifra proizvoda: 006

Ko ne voli Speltu da pije, to mu više problem nije. 

Neka stave osmeh na lice, evo naše nove kapsulice.

 • Liofilizovani sok od spelte sadrži prirodne vitamine, minerale, enzime, mikroelemente i hlorofil
 • Vitamin D doprinosi ćelijskoj deobi, normalnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnom nivou kalcijuma u krvi, održavanju normalne mišićne funkcije i održavanju normalnih kostiju i zuba.
 • Vitamin D, cink i selen doprinose normalnoj funkciji imunskog sistema. Cink i selen doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
 • Cink doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, ćelijskoj deobi, normalnoj DNK sintezi, normalnoj sintezi proteina i održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi.
 • Selen doprinosi normalnoj spermnogenezi i normalnoj funkciji štitaste žlezde.
 • Pomaže alkalizaciju tela, jača imuni sistem i organizmu pruža energiju
 • Pakovanje sadrži 30 kapsula
 • Bez glutena
  Bez glutena
 • HACCP standard
  HACCP standard
 • Laboratorijski ispitano
  Laboratorijski ispitano
 • Laka priprema
  Laka priprema
 • Jednostavan transport
  Jednostavan transport
Prodajna mesta

Istorija spelte i soka od herbe spelte

Triticum Spelta je stara vrsta pšenice. O benefitima ove biljke pronađeni su zapisi i u Svetom pismu. Vremenom je njena upotreba zanemarena da bi šezdesetih godina prošlog veka dr En Vigmor ponovo skrenula pažnju na njenu važnost. U cilju poboljšanja sopstvenog zdravlja ona je počela sa uzgojom ove pšenice od koje je napravila ovaj čudesan napitak. Videvši pogodnosti koje je ovaj sok imao po njeno zdravlje odlučila je da svoje iskustvo podeli sa svetom. U saradnji sa više lekara osnovala je Hipokratov zdravstveni institut, gde su istraživali načine na koje Zeleni sok od žita utiče na organizam. Ona je prva koja je isticala važnost sirove hrane i govorila o njenim blagodetima po naše zdravlje. 
Zeleni napitak od Spelte podiže energiju i utiče da se osećamo mlađe. 

 

Šta je Spelta Vita IMMUNO+ ?

Spelta Vita IMMUNO+, je naš najnoviji proizvod, dijetetsi suplement u kapsulama liofilizovanim zelenim sokom od herbe spelte organskog porekla sa vitaminom D3, cinkom,i selenom namenjeno imunitetu. Vrhuski kvalitet sa pojačanom biljnom formulom.

Zašto Spelta Vita Immuno+?

Spelta Vita IMMUNO+  je kombinacija  liofilizacijog zelenog soka pšenične trave spelte organskog porekla punjen u capsule, sa dodacima vitamina D, cinkom i selenom . Ovako dobijen suplement je bogat prirodnim mineralima, hlorofilom, enzimima i vitaminima koji umornom telu daju energiju,dok ga dodaci je čine jedinstvenim na tržištu. Lako se konzumira i idealno je rešenje u svakoj prilici, čak i ljudima koji su osetljivi na ukus pšeničnog soka. Proizvod je namenjen kao podrška zdravoj ishrani. Ima drugačije dejstvo na svaki organizam. Poseduje idealni odnos proteina, ugljenih hidrata i masti. 
Uz pomoć vrednih sastojaka delotvorno deluje na naš imuni sistem i odstranjuje štetne materije iz našeg tela. Reguliše probavu, poboljšava fizičku i mentalnu snagu, pomaže kod alkalizacije tela i kod malokrvnosti. Da bismo telo održavali u dobrom stanju neophodno je da mu damo sve hranljive materije koje svakodnevno trošimo. Vredi ga koristiti i zbog svog podmlađujućeg dejstva. Visok sadržaj proteina čini Speltu idealnom žitaricom za osobe koje imaju problema sa varenjem, za sportiste i osobe koja se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću gde je potrebno održavanje mišićne mase, kao i za osobe koje su na dijetalnoj ishrani.

 

Dejstvo

Spelta Vita IMMUNO+  je skup prirodnih vitamina, minerala i hlorofila. Jedan od glavnih sastojaka je HLOROFIL koji, osim što Zelenom soku od Spelte daje boju, daje našem telu velike količine kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju i tečnim kiseonikom. Molekularna struktura hlorofila koji se nalazi u biljkama pokazuje veliku sličnost sa hemoglobinom koji se nalazi u krvi i raznosi kiseonik po telu. To je prirodni antioksidant. Hlorofil nije vitamin, ali je važan u optimalnoj ishrani. 
Ovaj napitak sadrži balans prirodnih VITAMINA koje telo može iskoristiti u potpunosti, naročito kompleks vitamina B: B2, B3, B6, B9 i vitamina K. Svi oni na svoj način utiču na naš imuni sistem. U današnjem ubrzanom načinu života velika je potreba za dodatnim unosom vitamina što i sami svakodnevno primećujemo.
Spelta Vita I
MMUNO+ je bogat izvor minerala: MAGNEZIJUMA, CINKA, GVOŽĐA, MANGANA, BAKRA i SELENA. Blagotvorno utiče na cirkulaciju.
Sadrži biljna vlakna koja se lako resorbuju. UGLJENI HIDRATI Spelte su složene građe i značajan su faktor u imunizaciji čoveka. Potom, Spelta reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona, kreatina, jača kosti, snižava šećer u krvi, reguliše holesterol i pospešuje rad žlezda.

Super dodaci

Vitamin D je važan vitamin u ljudskom organizmu zbog povoljnih u ticaja na naše zdravlje. Vitamin D doprinos i normalnojfunkciji imunog sistema kod dece i odraslih i utiče na redukciju upalnihprocesa u organizmu.  Neophodan je zanormalan rast i razvoj kostiju, a zajedno sa kalcijumom sprečava osteoporozu kod starijih i doprinosi smanjenju gubitka koštane mase kod žena u post menopauzalnom periodu. Ovaj vitamin doprinosi i održavanju normalne mišićne mase, normalnih kostiju i zuba, normalnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, ima ulogu u ćelijskoj deobi. 

Uobičajena dnevna doza za zdrave, odrasle osobe je 200-400 i.j. (5,0 µg - 10,0µg). U terapiji stanja izazvanih nedostatkom vitamina D koriste se i znatno veće doze, samo uz preporuku lekara. Primenom preporučene doze od 4 kapsule dnevno proizvoda Spelta Vita Immuno+, kapsule unese se 10,0 µg vitamina D dnevno, što je 200,0% NRV.

Kao izvor vitamina D korišćen je holekalciferol koji se nalazi na listi dozvoljenih izvora vitamina i mineral prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda.

Selen (Se) je esencijalni mineral.Čini prvu liniju odbrane od oksidativnih procesa i slobodnih radikala. Zajedno sa vitaminom E ima važnu ulogu u zaštiti tkiva organizma od oksidativnog oštećenja, te je naročito efikasan kada su u pitanju ćelijemišića, jetre, pankreasa i eritrocita. Selen ima antioksidativno dejstvo slično vitaminu E, ali čak i hljadu puta jače odnjega.

Selen doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema, normalnoj funkciji štitaste žlezde, održanju normalne kose i noktiju, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Doprinosi i normalnoj spermatogenezi.

Selen je antagonist žive, arsena i kadmijuma, te deluje zaštitno od ovih elemenata, prvenstveno ako se oni unose hranom . Nedostatak selena doprinosi nastanku brojnih poremećaja, kao što su: naglo gubljenje telesnetežine, mišićna distrofija, hemolitička anemija, nekroza jetre, katarakta i pad otponosti organizma, sterilitet oba pola.

Preporučeni dnevni unos selena za odrasle osobe je 55,0 µg. Primenom preporučene doze od 4 kapsule dnevno proizvoda Spelta Vita Immuno+, kapsule unese se 55 µg, što je 100,0% NRV.

Kao izvor selena korišćen je natrijum-selenit koji se nalazi na listi dozvoljenih i zvora vitamina i mineral prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda.

Cink (Zn) je esencijalni mikroelement koji ulazi u sastav preko 70 različitih enzimskih sistema u organizmu. U telu ga ukupno ima oko 2,0 g, od toga najviše u koži, kostima i zubima. Pretpostavlja se da su kosti mesto gde se deponuje cink, ali se iz kostiju cink i brzo prazni. Visoke koncentracije cinka su nađene u spermatozoidima, prostati, kao i u mišičima, kosi i eritrocitima. Posebno je značajan u imunitetu i sintezi DNK i RNK. Neophodan je za rast, deobu i sazrevanje ćelija. Značajnu uloguima u formiranju kostiju kao i za aktivaciju vitamina A u procesu vida.

Cink doprinosi normalnom kiselinsko-bazalnom metabolizmu, normalnoj sintezi proteina, normalnoj plodnosti ireprodukciji. Cink, takođe,pomaže u zarastanju rana, sprečava hiperplaziju prostate, smanjuje rezistenciju na insulin i utiče na spermatogenezu. Kompleks cink-insulin se nalazi u beta ćelijama pankreasa. Neophodan je zastvaranje rezervi insulina. Ukoliko dođe do nedostatka cinka smanjuje se tolerancija na glukozu (kao kod šećerne bolesti), odnosno poremećena je fosforilacija glukoze. Cink, kao i selen, doprinosi normalnoj funkciji imunskog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa.

Manjak cinka dovodi do zastoja u rastu (naročito između osme i desetegodine života), gubitka apetita, smanjenja nivoa testosterone kod muškaraca, usporenog seksualnog razvoja, uvećanja jetre, uvećanja slezine, proliva, veoma grube kože, alopecije, izmenjenog čula ukusa i mirisa i slabog zarastanja rana. Prirodni i zvoricinkasu: crvenomeso (svinjetina, govedina), zrnažitarica (neglazirana), pšeničneklice, spanać, boranija, grašak, jaja, mleko, ostrige, vino, seme bundeve.

Način upotrebe

Način upotrebe:

 1. Odrasli i deca iznad 12 godina: 1-2 puta dnevno popiti 1-2 kapsule sa dosta vode.
 2. Deca iznad 3 godine: 1-2 puta dnevno popiti po 1 kapsulu 1 sa dosta vode.
 3. Najbolje je uzimati na prazan stomak, nakon čega ne konzumirati ništa 30-60 minuta.
 4. Proizvod je registrovan kao dodatak ishrani.