Spelta Vita - Immuno+

Spelta Vita - Immuno+

3.300 RSD
* Cene su izražene sa PDV-om
Šifra proizvoda: 006

Ko ne voli Speltu da pije, to mu više problem nije. 

Neka stave osmeh na lice, evo naše nove kapsulice.

 • Liofilizovani sok od spelte pomaže alkalizaciju tela, jača imuni sistem, popravlja krvnu sliku,  štiti nas od virusa i bakterija, poboljšava cirkulaciju,  pomaže u stvaranju hormona,  jača kosti i utiče na normalan rad žlezda
 • Vitamin D doprinosi ćelijskoj deobi, normalnoj apsorpciji i iskorišćenju kalcijuma i fosfora, normalnom nivou kalcijuma u krvi, održavanju normalne mišićne funkcije i održavanju normalnih kostiju i zuba.
 • Vitamin D, cink i selen jačaju imuni sistem. Cink i selen doprinose zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
 • Cink doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, ćelijskoj deobi, normalnoj DNK sintezi, normalnoj sintezi proteina, održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi i smanjuje rezistenciju na insulin
 • Selen doprinosi normalnoj  funkciji štitaste žlezde.
 • Pakovanje sadrži 30 kapsula
 • Bez glutena
  Bez glutena
 • HACCP standard
  HACCP standard
 • Laboratorijski ispitano
  Laboratorijski ispitano
 • Laka priprema
  Laka priprema
 • Jednostavan transport
  Jednostavan transport
Dostave su besplatne za kupovinu u vrednosti od 4.000 RSD u Srbiji.
Prodajna mesta

Šta je Spelta Vita IMMUNO+ ?

Kapsule Spelta

Šta je Spelta Vita IMMUNO+ ?

Spelta Vita IMMUNO+, je naš dijetetski proizvod, dodatak ishrani u kapsulama, koji sadrži liofilizovani zeleni sok od herbe spelte organskog porekla sa dodatkom vitamina D3, cinka i selena. Spelta Vita IMMUNO+ namenjen je jačanju imuniteta.

Zašto Spelta Vita Immuno+?

spelta kapsula i Klementina

Spelta Vita IMMUNO+ je kombinacija liofilizovanog zelenog soka pšenične trave spelte organskog porekla, sa dodatkom vitamina D, cinka i selena, u kapsuli. Ovaj proizvod je bogat prirodnim mineralima, hlorofilom, enzimima i vitaminima koji umornom telu daju energiju, dok ga dodaci čine jedinstvenim na tržištu. Lako se konzumira i idealno je rešenje za svaku priliku, čak i ljudima koji su osetljivi na ukus pšeničnog soka. Spelta Vita IMMUNO+ je dodatak zdravoj ishrani. Ima drugačije dejstvo na svaki organizam. Zbog svojih sastojaka delotvorno deluje na naš imuni sistem i odstranjuje štetne materije iz našeg tela. Reguliše probavu, poboljšava fizičku i mentalnu snagu, pomaže kod alkalizacije tela i kod malokrvnosti. Da organizam zaštitimo od virusa, bakterija i razvoja drugih bolesti, neophodno je da unesemo sve hranljive materije koje organizam svakodnevno troši. Spelta Vita IMMUNO+ ima podmlađujuće dejstvo na naš organizam.

Sastav i dejstvo

Spelta klas

Spelta Vita IMMUNO+ je skup prirodnih vitamina, minerala i hlorofila. Jedan od glavnih sastojaka Spelta Vita IMMUNO+ je hlorofil koji, osim što Zelenom soku od spelte daje boju, pruža našem telu veliku količinu kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju i tečnim kiseonikom. Molekularna struktura hlorofila koji se nalazi u biljkama pokazuje veliku sličnost sa hemoglobinom koji se nalazi u krvi i raznosi kiseonik po telu. To je prirodni antioksidant. Hlorofil nije vitamin, ali je važan u optimalnoj ishrani.

Spelta sadrži u idealnom odnosu proteine, ugljene hidrate i masti. Visok sadržaj proteina je čini žitaricom izbora kod osoba koje imaju probleme sa varenjem, sportista i osoba koje se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću gde je potrebno održavanje mišićne mase. Dobar je izvor vitamina, pogotovo vitamina B kompleksa: B1, B2, B3, B6, B9 i vitamina K, minerala: magnezijum, cink, gvožđe, mangan, bakar i selen i rastvornih biljnih vlakana koja se lako resorbuju. Ugljeni hidrati iz spelte su složene građe i značajan činilac koagulacije i stimulacije imunskog sistema čoveka. Spelta reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona, jača kosti, poboljšava imunitet, smanjuje šećer u krvi i reguliše holesterol. Dijetetska vlakna spelte pomažu smanjivanju nivoa LDL u krvi, tako što blokiraju apsorpciju holesterola iz hrane. Niacin-vitamin B3, koji se nalazi u spelti u znatnoj količini, ključan je za normalan rad žlezda, a posebno je bitan za proizvodnju polnih hormona. Spelta ima pozitivnu ulogu u regulaciji hormona i kreatina. Zbog sadržaja bakra i gvožđa poboljšava cirkulaciju. Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K, pre upotrebe treba da konsultuju svog lekara.

Super dodaci

Zelena trava i Klementina

Vitamin D je važan vitamin u ljudskom organizmu zbog povoljnog uticaja na naše zdravlje. Vitamin D pomaže normalnoj funkciji imunog sistema kod dece i odraslih i utiče na redukciju upalnih procesa u organizmu. Ima glavnu ulogu u izgradnji i održavanju zdravlja kostiju, a zajedno sa kalcijumom sprečava osteoporozu kod starijih i doprinosi smanjenju gubitka koštane mase kod žena u postmenopauzi. Vitamin D pomaže u održavanju normalnog nivoa kalcijuma i fosfora u krvi i ima ulogu u ćelijskoj deobi. Neophodan je za pravilan rast kostiju i zuba, dobar rad mišića i nervnog tkiva. Bez vitamina D vaše kosti mogu postati meke, tanke i lomljive. Nedovoljni vitamin D takođe je povezan sa osteoporozom, rahitisom i nekim vrstama karcinoma, češćim oboljevanjem od virusnih infekcija.

Uobičajena dnevna doza za zdrave, odrasle osobe je 200-400 i.j. (5,0 µg - 10,0µg). U terapiji stanja izazvanih nedostatkom vitamina D koriste se i znatno veće doze, samo uz preporuku lekara. Primenom preporučene doze od 4 kapsule dnevno proizvoda Spelta Vita Immuno+, kapsule unese se 10,0 µg vitamina D dnevno, što je 200,0% NRV.

Kao izvor vitamina D korišćen je holekalciferol koji se nalazi na listi dozvoljenih izvora vitamina i minerala prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda.

Selen (Se) je esencijalni mineral, čuvar mladosti, vitalnosti i zdravlja. Čini prvu liniju odbrane od oksidativnih procesa i slobodnih radikala. Zajedno sa vitaminom E ima važnu ulogu u zaštiti tkiva organizma od oksidativnog oštećenja, te je naročito efikasan kada su u pitanju ćelije mišića, jetre, pankreasa i eritrocita. Selen ima antioksidativno dejstvo slično vitaminu E, ali čak i hiljadu puta jače od njega. Selen je bitan za normalnu funkciju imunskog sistema, normalnu funkciju štitaste žlezde, zaštitu ćelija od oksidativnog stresa. On doprinosi održanju normalne kose i noktiju, i normalne spermatogeneze. Selen sprečava prerano starenje kože, mišića i mozga, učestvuje u prevenciji kardiovaskularnih bolesti i pojedinih vrsta karcinoma, pre svega prostate i debelog creva, omogućava asimilaciju vitamina C i E, a neophodan je i za normalno funkcionisanje tiroidne žlezde.

Immuno+ vitamini

Selen je antagonist žive, arsena i kadmijuma, te deluje zaštitno od ovih elemenata, prvenstveno ako se oni unose hranom . Nedostatak selena dovodi do nastanka brojnih poremećaja, kao što su: naglo gubljenje telesne težine, mišićna distrofija, hemolitička anemija, nekroza jetre, katarakta i pad otpornosti organizma, sterilitet oba pola. Preporučeni dnevni unos selena za odrasle osobe je 55,0 µg. Primenom preporučene doze od 4 kapsule dnevno proizvoda Spelta Vita Immuno+, kapsule unese se 55 µg, što je 100,0% NRV.

Kao izvor selena korišćen je natrijum-selenit koji se nalazi na listi dozvoljenih izvora vitamina i minerala prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda.

Cink (Zn) je esencijalni mikroelement koji ulazi u sastav preko 70 različitih enzimskih sistema u organizmu. U telu ga ukupno ima oko 2,0 g, od toga najviše u koži, kostima i zubima. Pretpostavlja se da su kosti mesto gde se deponuje cink, ali se iz kostiju cink i brzo prazni. Visoke koncentracije cinka su nađene u spermatozoidima, prostati, kao i u mišićima, kosi i eritrocitima. Posebno je značajan u imunitetu i sintezi DNK i RNK. Neophodan je za rast, deobu i sazrevanje ćelija. Značajnu ulogu ima u formiranju kostiju kao i za aktivaciju vitamina A u procesu vida.

Cink doprinosi normalnom kiselinsko-bazalnom metabolizmu, normalnoj sintezi proteina, normalnoj plodnosti i reprodukciji. Cink, takođe pomaže u zarastanju rana, održavanje normalnog nivoa testosterona u krvi, sprečava hiperplaziju prostate, smanjuje rezistenciju na insulin i utiče na spermatogenezu. Kompleks cink-insulin se nalazi u beta ćelijama pankreasa. Neophodan je za stvaranje rezervi insulina. Ukoliko dođe do nedostatka cinka smanjuje se tolerancija na glukozu (kao kod šećerne bolesti), odnosno poremećena je fosforilacija glukoze. Cink, kao i selen, je bitan za normalnu funkciju imunskog sistema i zaštitu ćelija od oksidativnog stresa. Manjak cinka dovodi do zastoja u rastu (naročito između osme i desete godine života), gubitka apetita, smanjenja nivoa testosterona kod muškaraca, usporenog seksualnog razvoja, uvećanja jetre, uvećanja slezine, proliva, veoma grube kože, alopecije, izmenjenog čula ukusa i mirisa i slabog zarastanja rana. Prirodni izvori cinka su: crveno meso (svinjetina, govedina), zrna žitarica (neglazirana), pšenične klice, spanać, boranija, grašak, jaja, mleko, ostrige, vino, seme bundeve.

Način upotrebe

Način upotrebe:

 1. Odrasli i deca iznad 12 godina: 1-2 puta dnevno popiti 1-2 kapsule sa dosta vode.
 2. Deca iznad 3 godine: 1-2 puta dnevno popiti po 1 kapsulu 1 sa dosta vode.
 3. Najbolje je uzimati na prazan stomak, nakon čega ne konzumirati ništa 30-60 minuta.
 4. Proizvod je registrovan kao dodatak ishrani.