ENERGIJA - Zeleni sok od ječma

ENERGIJA - Zeleni sok od ječma

2.970 RSD
* Cene su izražene sa PDV-om
Šifra proizvoda: 002

Budite aktivni sa Zelenim sokom od ječma. Energija koja traje ceo dan.

 • Hladnoceđeni matični sok od klica i mladih listova organskog ječma
 • Sadrži prirodne vitamine, minerale i hlorofil, sačuvane brzim zamrzavanjem
 • Pomaže alkalizaciji tela, jača imuni sistem i organizmu pruža energiju
 • Vegan proizvod, osvežavajućeg, blago gorkog ukusa
 • Pakovanje sadrži 36 zaleđenih kuglica
 • Niski sadržaj glutena
  Niski sadržaj glutena
 • Laboratorijski ispitano
  Laboratorijski ispitano
 • Bez dodatog šećera
  Bez dodatog šećera
 • 100% prirodno
  100% prirodno
 • HACCP standard
  HACCP standard
 • Bez konzervansa
  Bez konzervansa

Šta je zeleni sok od ječma?

ječmeni sok

Zeleni sok od ječma dobija se od organski uzgajanog semena ječma. Matični sok nastaje presovanjem klica i mladih listova herbe ječma. Sok od ječma sadrži prirodne vitamine, minerale i hlorofil iz ječma. Napitak je osvežavajućeg, blago gorkog ukusa.

Pomaže kod alkalizacije tela i time pobojšava fizičku snagu. Ima antiinflamatorno dejstvo, osvežavajuće dejstvo, podiže energiju i pospešuje zdravlje na mnogo načina.

Zašto Zeleni sok od ječma?

Mladi ječam, kao biljka sa izvanrednim dejstvom na ceo organizam, naročito u vidu zelenog soka od ječma, otkriće je doktora Jošihide Hagivare (Yoshihide Hagiwara).

Japanski naučnik i farmaceut dr. Jošihide Hagivara, koji je dobio brojne nagrade i priznanja, proveo je dvadeset godina tragajući za „idealnom prirodnom hranom". Eksperimentišući na više od dve stotine različitih biljaka (trave, lekovito bilje i dr.) dr. Hagivara je biljke ,,bombardovao'' različitim negativnim uticajima (otrovi, radioaktivnost...) i posmatrao koja je biljka naijzdržljivija i tako je izabrao ječam.

Ječam je žitarica koja se redovno koristi u ishrani ljudi, a naročito sportista. Po svom hemijskom sastavu, mladi ječam je jedna od najvrednijih zelenih namirnica, koja obezbeđuje organizmu vitamine, minerale, enzime, hlorofil i ostale esencijalne nutritivne elemente koji ostaju dezintegrisani i u aktivnom stanju (u soku, i u vidu praha).

Energija koja traje ceo dan

Zeleni sok od ječma obiluje vitaminima B kompleksa, a bogat je i mineralima: kalijumom, fosforom, magnezijumom, gvožđem, manganom, cinkom, selenom. Ječam sadrži ugljene hidrate (73,5%), proteine (12,5%), dijetna vlakna (17,3%) i masti (2,3%). Zbog znatnog sadržaja dijetnih vlakana, ječam pospešuje probavu i održava povoljan sadržaj i ravnotežu crevne mikroflore. Ječam sadrži i do 35% nezasićenih masnih kiselina koje smanjuju nivo holesterola u krvi, što nije slučaj sa drugim žitaricama. Zrno ječma doprinosi zdravlju jetre i bešike dok ekstrakt iz zrna ječma doprinosi zdravlju kože.

Zeleni sok od ječma sadrži velike količine hlorofila. Hlorofil ima istu hemijsku strukturu kao hemoglobin u ljudskoj krvi (samo što se umesto gvožđa u centru molekula nalazi magnezijum) i zbog toga je vekovima poznat kao„zelena krv". Hlorofil daje našem telu velike količine kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju tečnim kiseonikom. To je prirodni antioksidant. Iako nije vitamin hlorofil je važan u optimalnoj ishrani.

Osim hlorofila i vitamina, Zeleni sok od ječma sadrži i obilje živih enzima poput superoksida dizmutaze, minerala, antioksidanata, 18 amino kiselina i druge materije neophodne za ljudski organizam. Nedostatak ovih sastojaka i njihov disbalans su uzročnici mnogih tegoba i bolesti.

Zeleni sok od ječma je čuvar zdravlja srca. Vlakna koja se nalaze u ječmu smanjuju nivo holesterola, pa u isto vreme smanjuju rizik od srčanih oboljenja.

Zeleni sok od ječma reguliše krvni pritisak, vraća vitalnost organizmu, daje energiju kod fizičkih i intelektualnih napora, poboljšava pamćenje, podmlađuje kožu, poboljšava opšte stanje mišića, smiruje bolove i upale zglobova (artritis) i pospešuje zdravlje na mnogo načina.

Ćelije raka ne mogu preživeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika.

Dr Oto Varburg

Način upotrebe

 1. Za pripremu zelenog soka od ječma koristiti staklenu ili plastičnu čašu
 2. Na zaleđene kuglice nasuti negaziranu flaširanu vodu sobne temperature
 3. Mešati nemetalnom kašikom
 4. Pripremljeni zeleni sok popiti u što kraćem roku
 5. Detaljno uputstvo za upotrebu možete naći u ambalaži