Spelta Vita INSTANT

Spelta Vita INSTANT

3.250 RSD
* Cene su izražene sa PDV-om
Šifra proizvoda: 003

Liofilizovani hladnoceđeni sok je 24 puta koncentrovani ekstrakt Speltine pšenične trave

100% prirodan dodatak ishrani. Imunitet, snaga vitalnost!

 • Sadrži prirodne vitamine, minerale, enzime, mikroelemente i hlorofil
 • Vegan proizvod koji sadrži u idealnom srazmeru proteina, ugljenih hidrata i masti
 • Pomaže alkalizaciju tela, jača imuni sistem i organizmu pruža energiju
 • Poboljšava cirkulaciju, reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona
 • Jača kosti, reguliše holesterol, povoljno utiče na normalan rad žlezda
 • Pakovanje sadrži 25 kesica

 

 • Bez glutena
  Bez glutena
 • Laboratorijski ispitano
  Laboratorijski ispitano
 • Bez dodatog šećera
  Bez dodatog šećera
 • 100% prirodno
  100% prirodno
 • Dodatak ishrani
  Dodatak ishrani
 • Bez aditiva
  Bez aditiva
 • Laka priprema
  Laka priprema
 • Jednostavan transport
  Jednostavan transport
Prodajna mesta

Istorija spelte i soka od herbe spelte

Triticum Spelta je stara vrsta pšenice. O benefitima ove biljke pronađeni su zapisi i u Svetom pismu. Vremenom je njena upotreba zanemarena da bi šezdesetih godina prošlog veka dr En Vigmor ponovo skrenula pažnju na njenu važnost. U cilju poboljšanja sopstvenog zdravlja ona je počela sa uzgojom ove pšenice od koje je napravila ovaj čudesan napitak. Videvši pogodnosti koje je ovaj sok imao po njeno zdravlje odlučila je da svoje iskustvo podeli sa svetom. U saradnji sa više lekara osnovala je Hipokratov zdravstveni institut, gde su istraživali načine na koje Zeleni sok od žita utiče na organizam. Ona je prva koja je isticala važnost sirove hrane i govorila o njenim blagodetima po naše zdravlje. 
Zeleni napitak od Spelte podiže energiju i utiče da se osećamo mlađe. 

ŠTA JE SPELTA VITA INSTANT?

Zeleni sok od Spelte je sladunjav sok koji se dobija hladnim i sporim ceđenjem mladih klica i listova pšenice Spelte, nakon čega se napitak brzo zamrzava. Finalni oblik proizvoda dobija se LIOFILIZACIJOM. Proces se odvija tako što se duboko zamrznuta sirovina unosi u komoru za liofilizaciju gde se sušenje odvija u apsolutnom vakuumu pri temperaturama od -40 do -50 0C. Voda iz sirovine se izdvaja sublimacijom, čime se omogućava dugotrajno očuvanje osnovnih organoleptičkih svojstava mnogih namirnica.

ZAŠTO SPELTA VITA INSTANT?

Spelta Vita INSTANT je sladunjav napitak koji se dobija liofilizacijom zelenog soka herbe spelte organskog porekla. Ovako dobijen napitak je bogat prirodnim mineralima, hlorofilom i vitaminima koji umornom telu daju energiju. Lako se priprema i idealno je rešenje u svakoj prilici. Napitak je namenjen kao podrška zdravoj ishrani. Ima drugačije dejstvo na svaki organizam. Poseduje idealni odnos proteina, ugljenih hidrata i masti. 
Uz pomoć vrednih sastojaka delotvorno deluje na naš imuni sistem i odstranjuje štetne materije iz našeg tela. Reguliše probavu, poboljšava fizičku i mentalnu snagu, pomaže kod alkalizacije tela i kod malokrvnosti. Da bismo telo održavali u dobrom stanju neophodno je da mu damo sve hranljive materije koje svakodnevno trošimo. Vredi ga koristiti i zbog svog osvežavajućeg i podmlađujućeg dejstva. Visok sadržaj proteina čini Speltu idealnom žitaricom za osobe koje imaju problema sa varenjem, za sportiste i osobe koja se bave intenzivnom fizičkom aktivnošću gde je potrebno održavanje mišićne mase, kao i za osobe koje su na dijetalnoj ishrani.

DEJSTVO

Spelta Vita INSTANT je skup prirodnih vitamina, minerala i hlorofila. Jedan od glavnih sastojaka je HLOROFIL koji, osim što Zelenom soku od Spelte daje boju, daje našem telu velike količine kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju i tečnim kiseonikom. Molekularna struktura hlorofila koji se nalazi u biljkama pokazuje veliku sličnost sa hemoglobinom koji se nalazi u krvi i raznosi kiseonik po telu. To je prirodni antioksidant. Hlorofil nije vitamin, ali je važan u optimalnoj ishrani. 
Ovaj napitak sadrži balans prirodnih VITAMINA koje telo može iskoristiti u potpunosti, naročito kompleks vitamina B: B2, B3, B6, B9 i vitamina K. Svi oni na svoj način utiču na naš imuni sistem. U današnjem ubrzanom načinu života velika je potreba za dodatnim unosom vitamina što i sami svakodnevno primećujemo.
Spelta Vita INSTANT je bogat izvor minerala: MAGNEZIJUMA, CINKA, GVOŽĐA, MANGANA, BAKRA i SELENA. Blagotvorno utiče na cirkulaciju.
Sadrži biljna vlakna koja se lako resorbuju. UGLJENI HIDRATI Spelte su složene građe i značajan su faktor u imunizaciji čoveka. Potom, Spelta reguliše metabolizam, pomaže u stvaranju hormona, kreatina, jača kosti, snižava šećer u krvi, reguliše holesterol i pospešuje rad žlezda.

Način upotrebe

Odrasli i deca iznad 3 godine: Jednom dnevno sadržaj jedne kesice rastvoriti u vrlo malo vode ili soka i popiti, najbolje ujutru na prazan stomak. U slučaju većih potreba maksimalno uzeti do 4 kesice dnevno. Nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka, trudnicama, dojiljama i deci ispod 3 godine starosti. Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K , pre upotrebe ovog proizvoda treba da konsultuju svog lekara.
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznosvrsnu i urovnoteženu ishranu.