Contact us

100% Prirodni proizvodi! Zeleni sok od žita

Zeleni sok od Spelte

Istorija Spelte

Spelta je vrsta pšenice koja je pronađena u četvrtom veku pre nove ere. O  benefitima ove biljke pronađeni su i zapisi u Svetom pismu. Vremenom je njena upotreba zanemarena , da bi šezdesetih godina prošlog veka dr En Vigmor ponovo skrenula pažnju na njenu važnost. U cilju poboljšanja sopstvenog zdravlja ona je počela sa uzgojom ove pšenice  od koje je napravila ovaj čudesan napitak. Videvši pogodnosti koje je ovaj sok imao po njeno zdravlje odlučila je da svoje iskustvo podeli sa svetom.  U saradnji sa više lekara osnovala je Hipokratov dravstveni institut, gde su istraživali načine na koje Zeleni sok od žita utiče na organizam.Ona je prva koja je isticala važnost  sirove hrane i govorila o  njenim blagodetima  po naše zdravlje. Iako biljke postoje 5 miliona godina na našoj planeti  mi ih zanemarujemo i zaboravljamo  da je njihovo postojanje preduslov za postojanje životinja od kojih dobijemo moć u ishrani. 

Spelta pozitivno utiče na imuni sistem, te može da se koristi preventivno, podiže energiju i utiče da se osećamo mlađe. Koja još pozitivna dejstva ima ova biljka ima na naš organizam?  Vredi pogledati zvanične podatke Hipokratovog  zdravstvenog instituta.

 „Ne obećavam vam da će Vam Zeleni sok od žita dati besmrtnost, ali osećaćete se sve vitalnije od njega, jer prečišćavanjem krvi i obnavljanjem ćelija usporavate i proces starenja.“  –  Dr. En Vigmor

Šta je zeleni sok od spelte?

Zeleni sok od spelte je sladunjav sok koji se dobija  hladnim i sporim ceđenjem mladih klica i lista pšenice spelte. Ovako dobijen sok je bogat prirodnim mineralima, hlorofilom, enzimima i vitaminima koji umornom telu daju energiju. Ovaj preparat nije lek! Nisu primećene nikakve nuspojave na naš organizam. Napitak je namenjen kao podrška zdravoj ishrani. Ima drugačije dejstvo na svaki organizam. Uz pomoć vrednih sastojaka delotvorno deluje na naš imuni sistem i odstranjuje štetne materije iz našeg tela. Listići spelte su puni vlakana celuloze te ih je nemoguće jesti. Delotvorni sastojci dobiju se ceđenjem soka. Po mišljenju Brajena Klementa zeleni sok od žita je najdelotvornija i najbezbednija dopuna zdravoj ishrani. Da bismo telo održavali u perfektnom stanju neophodno je da mu damo sve hranljive materije koje svakodnevno trošimo. Ljudi koji su se zainteresovali  za ovaj napitak su svoja lična iskustva podelili u knjigama i medijima, ali ipak je najbolje da uzmemo čašu ovog napitka i uverimo se sami.

 

 „Ćelije raka ne mogu preživeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika“   –  Dr.Otto Warburg

Zašto je zeleni sok od žita specijalan izvor hranljivih materija?

Dr En Vigmor u svojoj knjizi “The wheatgrass book “ nazvala zeleni sod spelte jednom dobronamernom vitaminskom bombom. U knjizi govori o svim  hranljivim materijama  i njihovim vrednostima  istraživanim u Hipokratovom zdravstvenom institutu , gde je ustanovljena delotvornost ove biljke na naš organizam u ovom ubrzanom svetu. Zeleni sok od žita vredi koristiti i zbog svog osvežavajućeg i podmlađujućeg dejstva.

To je skup prirodnih vitamina, minerala, enzima, antioksidanasa, hlorofila i, pošto se koristi samo sok, lako je svarljiv te je delotvoran i u ishrani ljudi koji imaju digestivni trakt .

Ovaj napitak sadrži balans prirodnih VITAMINA potrebnih našem organizmu koje  telo može  iskoristiti u potpunosti. U više istraživanja se spominje da je zeleni sok od spelte dobar izvor vitamina A i C. Pored toga bogat je  i vitaminima E,F,K,B,D. Svi oni na svoj način utiču na naš imuni sistem.U današnjem savremenom svetu velika je potreba za dodatnim unosom vitamina, kako bi nadomestili loš kvalitet namirnica, konzumiranje alkohola, nedostatak sna, velike količine kafe što utče na količinu vitamina u našem organizmu.

Zbog količine ENZIMa koje sadrži dr En Vigmor ovu biljku je nazvala “rudnikom enzima” .Do sada je u Zelenom soku od spelte je otkriveno  stotine enzima, koji uspešno nadopunjuju nivo enzima u našim tkivima. Pojedini enzimi ove biljke nam daju energiju, dok nam drugi, dolazeći  u kontakt sa toksinima, čiste telo. Oni utiču na svaki pokret našeg organizma, od razmišljanja do varenja. Pošto su osetljivi na termičku obradu, možemo da ih unesemo samo sirovom hranom. Jedan od najvažnijih zadataka im je čišćenje krvi u čemu im pomažu aminokiseline i bioflavonidi.

Zeleni sok od žita sadrži 90 različitih minerala i mikroelemenata. Sadrži u sebi sve neophodne mineralne materije neophodne našem organizmu.  Sadrži puno  KALCIJUMA, MAGNEZIJUMA, KALIJUMA i mnogo drugih minerala + 75 mikroelemenata

Jedan od glavnih sastojaka je HLOROFIL koji, osim što  Zelenom soku od spelte daje boju, daje našem telu velike količine kiseonika i stvara baznu sredinu.I zbog toga ga nazivaju tečnim kiseonikom. Molekularna struktura hlorofila koji se nalazi u biljkama pokazuje veliku sličnost sa hemoglobinom koji se nalazi u krvi i raznosi kiseonik po telu. To je prirodni antioxidant sa antibakterijskim delovanjem. Hlorofil nije vitamin, ali je danas opšte prihvaćeno da je važan u optimalnoj ishrani.

Po istraživanjima H.Z. instituta ovaj napitak je ogroman izvor proteina, sadrži sve esencijalne aminokiseline u odgovarajućoj razmeri

UPUTSTVO ZA UPOTREBU ZA ZELENI SOK OD ŽITA

Količina upotrebe zavisi od namene. Ako ga ne koristite za jačanje imuniteta nego kao terapiju za preporučenu dozu se obratite vašem prodavcu.
Prema doktorici Ann Vigmor, pronalazaču ovog soka, zeleni sok od žita je bogat vitaminima koji dobro utiču na sve organizme u današnjoj zagađenoj životnoj sredini, bilo da se radi o mladoj ili starijoj osobi.

Kako treba rastopiti kockice:

Ovaj proizvod se obavezno pije ujutru na prazan želudac pre kafe, čaja, cigareta i sl. A posebno bi napomenuli da ni vodu ne smete da konzumirate. Jednu ili više kockica treba rastopiti u staklenoj čaši sa vodom (negaziranom mineralnom vodom ili destilovanom vodom iz apoteke). Korišćenje gradske vode je zabranjeno zbog prisustva hlora.
Na dan se može konzumirati od jedne do šest kockica preparata.
Pauziranje između konzumacije ledenih kockica i doručka.

Uputstva u tabeli se strogo treba pridržavati!

Zamrznuta kockica Pauziranje izmedu konzimiranja ledenih kocki i doručka
1 zamrznuta kockica 30 minuta
2 zamrznuta kockica 1 sat
3 zamrznuta kockica 1 sat i 30 minuta
4 zamrznuta kockica 2 sata
5 zamrznuta kockica 2 sata i 30 minuta
6 zamrznuta kockica 3 sata

Uz stalno mešanje plastičnom kašikom u roku od jednog minute kockica se otopi i po mogućnosti odmah je potrebno popiti. Ako je tečnost suviše hladna za vaše grlo, onda postoji jedan jedini način kako ugrejati sok. Prema pomenutom načinu uzme se posuda u kojoj se nalazi mlaka voda ne toplija od temperature ljudskog organizma odnosno maksimalnih 40°C stepeni, u tu vodu staviti čašu i sa povremenim mešanjem ugrejati sok a zatim i odmah popiti. Temperatura tečnosti u čaši ne sme prelaziti pomenute stepene i treba da je samo onoliko zagrejana, koliko je potrebno da bi se tečnost mogla popiti.

Ceo proces ne traje duže od 2 minuta. Tečnost koja nije popijena nakon pola sata gubi mnogo od svoje vrednosti i više je ne vredi piti. Posle ispijanja tečnosti ne sme se ništa konzumirati, stomak treba da miruje da bi enzimi, minerali i vitamini ušli u organizam, i u krvotok. Za svaku kockicu je potrebno pola sata mirovanja. Npr. 3 kockice = 1,5 sat mirovanja.
Posle tog vremena počinje dan, odnosno možete redovno piti i jesti.

Prvih 3-4 dana može da se pojavi mekša stolica ili mučnina (u stomaku).
Nije preporučljivo dati deci mlađoj od 3 godine.
Sok je napravljen od specijalnog žita, spelte, i to od klice i mladog lista procesom hladnog ceđenja. Kockice uvek treba držati u zamrznutom stanju, u sopstvenoj kutiji u dubokom zamrzivacu na -18°C stepeni. Ako se jednom otopi ne vredi ga više zamrzavati.
Za neke dodatne informacije obratite se proizvodacu.

Call Now Button