Energija! Vitalnost! Spelta Vita proizvodi!
Informacije i naručivanje: +381 61 575 3699

Šta je to vitamin B17?

Šta je to vitamin B17?

To je vitaminska bomba koja ima sposobnost razaranja ćelija raka.
Vitamin B17  –  je prirodni sastojak mnogih namirnica i u prirodi se nalazi u jedinjenjima nazvanim nitrilosidi, a oni se nalaze u preko 800 biljaka, od kojih su mnoge jestive.

Amygdalin je prvi put otkriven 1830. u gorkom bademu. Ernst. T. Krebs, Jr. (1912 – 1996) je hemičar koji je prvi promovisao amygdalin kao lek protiv raka početkom 1950 godine. Amygdalin ubija ćelija raka ,smanjuje veličinu tumora, sprečava metastaze tj. širenje raka na druge delove tela.Nalazi se u semenkama voća, zrnima, orašastim plodovima, klicama, krtolama , lišću I mahunarkama.

Voće:

Semenke kajsije su najbogatiji izvor vitamina B17,Pored kajsija ovaj vitamin se nalazi I u semenkama breskve,šljive, višnje i nektarine,kao I u malim semenkama jabuka I grožđa I semenkama bobičastog voća :jagoda, malina I kupina, dunje.

Žitarice

Pored voća bogat izvor ovog vitamina su I žitarice : proso, heljda, ječam I lan

Orašasti plodovi

orašasti plodovi su bogat izvor Vitamina B17 :gorki badem, indijski orah I australijski orah

Klice I krtole:

Klice bambusa sadrže veliku količinu vitamina B17, kao I Mung klice kao I krtole slatkog krompira
Povrće:

Cvekla, zelje , spanać,eukaliptus,grašak, pasulj, sočivo

Mehanizam dejstva vitamina B17
Amygdalin se sastoji od 1 molekula benzaldehida, 1 molekula cijanovodonika  i 2 molekula glukoze.

Benzaldehid i cijanid su otrovni , ali u kombinaciji sa molekulima glukoze  nemaju toksično dejstvo.

Princip djelovanja je jednostavan: stanice raka za svoj rast trebaju ogromne količine energije, odnosno glukoze.

Pošto je za rast ćelija raka potrebna energija, a glukoza je izvor te energije.

Kad unesete vitamin B17 u organizam , ćelije raka apsorbuju molekule glukoze iz vitamina B17, a s enzimom beta-glukozidazom ‘otključavaju’ benzaldehid i cijanid iz vitamina B17, uzrokujući  vlastitu smrt.

Zahvaljujući velikoj koncentraciji enzima beta-glukozidaza vitamin B17 je izrazito smrtonosan za ćelije raka, dok za ostale ćelije nije toksičan.
Doze potrebne za normalno funkcionisanje organizma

Preventivna upotreba podrazumeva redovno konzumiranje hrane bogate ovim vitaminom.Npr. pojedite 3 jabuke zajedno sa košpicama (semenkama) ili 5-7 kajsija na dan ( tj semenki kajsija ).
Obolelmai od karcinoma se preporučuje konzumiranje 2-3 semenki na sat( 20-35 semenki dnevno), što zavisi od telesne težine osobe : 1 semenka/ 4kg telesne težine = 15semenki za osobu  težine 60kg .Ne  preporučuje se uzimanje više od 35 semenki kajsije dnevno.
Ovaj viatmin se na tržištu pojavljuje u obliku semenki kajsije, ulja od semenki kajsije ili u obliku tableta I injekcija amygdalina.
Ali važno je istaći da upotreba samo ovog vitamina B17 neće izlečiti obolele od karcinoma, jer nastanak karcinoma je posledica poremećaja metabolizma, koji se u procesu lečenja mora dovesti u red.

Ma kolike doze vitamina uzimali, on se neće korisno razlagati ako u organizmu nedostaju pankreatski enzimi koji mogu da rastvore opnu maligne ćelije ili neki minerali preko kojih se transportuju elektroni. Adekvatna polarizacija (+ -) od ključne je važnosti da dođe do sjedinjavanja određenih molekula. Posebno je u terapiji važan cink koji vrši transport nitrilosida kroz sva tkiva.

Preporučuje se uzimanje i drugih vitamina: A , C, B12, B6, , kao i minerala : Zn, Mg, Se,Mn.

Često u potrazi za rešenjima dolazimo do začuđujućeg zaključka da su najbolja rešenja najjednostavnija.

Pošalji komentar

0
Komentara

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
+381 61 575 3699
Pišite nam
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.