Energija! Vitalnost! Spelta Vita proizvodi!
Informacije i naručivanje: +381 61 575 3699

Kako ojačati imunitet organizma prirodnim putem?

Kako ojačati imunitet organizma prirodnim putem?

Da li imate problema sa čestim prehladama i gripom? Da li ste hronično umorni i iscprljeni, bez obzira što dovoljno spavate? Onda se sigurno pitate kako poboljsati imunitet. Međutim, za ovo pitanje ne postoji jednostavan odgovor. Ali ono što treba da imate na umu to je da ste glavni krivac za loš imunitet zapravo vi sami, odnosno loša ishrana i loš način života generalno.

Šta je zapravo imunitet

Imunitet, odnosno imuni sistem, predstavlja odbrambeni mehanizam organizma. Pomoću imunog sistema naš organizam se brani od negativnih spoljašnjih faktora. Ali, imuni sistem predstavlja složen sistem ćelija, molekula i drugih jedinjenja, pa samim tim je i odgovor na pitanje kako podici imunitet prilično složen. Ono što je važno naglasiti da se tajna kako poboljsati imunitet zasniva na korenitoj promeni životnih navika.

Iako mnogi ljudi sa lošim imunitetom imaju izgovor da je to zbog genetske predispozicije, znajte da nije baš tako. Naime, naravno da mi osnvu za imuni odgovor nasleđujemo, odnosno tzv. pasivni imunitet. Međutim, to je samo mali deo čitavog imunog sistema. Jedan od najvažnijih vrsta imuniteta je tzv. aktivni, koji mi gradimo i obnavljamo tokom čitavog života. Ovaj imunitet je ujedno i glavna karika za borbu protiv prehlada i gripa. Prema tome, ako želite da znate kako poboljsati imunitet, informišite se o jačanju aktivnog imuniteta. Jedan od najboljih načina jeste zdrav način života.

Kako poboljšati imunitet organizma prirodnim putem

Preduslov za dobar imunitet je dovoljno sna. Naime, istraživanja su pokazala da je neophodno 8 sati kontinurianog sna kako bismo bili zdravi. Pored toga, treba skrenuti pažnju i na redovnu fizičku aktivnost, boravak u prirodi i izbegavanje stresnih situacija.

Zdrava ishrana koja uključuje redovno konzumiranje svežeg voća i povrća je osnova zdravlja, a samim tim i dobrog imuniteta. Zato, će vam stručnjaci na pitanje kako podici imunitet reći da je neophodno promeniti i režim ishrane. Izbacivanje hrane sa konzervansima, zatim mesnih prerađevina, veštačkih šećera itd. je preduslov ukoliko želite da ojačate imunitet. Umesto ovih namirnica, neka se na vašem dnevnom meniju nađe riba, sveže voće i povrće. Iako većina smatra da je nemoguće pridržavati ovih pravila i potpuno izbaciti lošu hranu, verujte moguće je! Jednom kad se naviknete na zdrav način ishrane i kada osetite koliko ta ishrana prija vašem organizmu, više nikada nećete poželeti da se vratite na nezdrav način života.

Šta piti za imunitet

Šta piti za imunitet, šta je najbolje za imunitet,  je često pitanje onih koji misle da mogu ojačati imunitet za kratko vreme. Naime, mnogi misle da će pomoću suplemenata uspeti da u najkraćem mogućem roku poboljšaju svoj imuni odgovor. Ali, stručnjaci su saglasni sa tim da suplemente treba koristiti samo onda kada prirodni izvori minerala i vitamina ne mogu pomoći. Odnosno, u slučaju veoma degradiranog imunog sistema. Drugim rečima, u 90 % slučajeva imuni sistem se može poboljšati pravilnim unosom vitamina i minerala iz prirodnih izvora, odnosno iz hrane. Sa druge strane, danas se mogu lako nabaviti i tzv. „prirodni suplementi“, odnosno sokovi koji se dobijaju iz različitih biljaka, a koji su odličan izbor za jačanje imuniteta.

Zeleni sok od žita – eto odgovora na pitanje šta piti za imunitet

Jedan od ispravnih odgovora kada vas neko pita sta piti za imunitet su tzv. zeleni sokovi. Odnosno, to su napici napravljeni ceđenjem mladih, zelenih biljaka. Jedan od najpoznatijih napitaka je zeleni sok od zita, odnosno pšenice. Ali da bi zeleni sok od zita bio zdrav, važno je da sok bude napravljen od pšenice koja je rasla u ekološki prihvatljivim uslovima. Zeleni sok od zita obiluje hlorofilom, pigmentom koji se pokazao da ima brojne pozitivne efekte na naš organizama. Jedan od ovih efekata je i jačanje imunog sistema, ali podstiče i varenje, daje vitalnost organizmu, ima antibakterijsko dejstvo, itd. Jednom rečju, zeleni sok od zita predstavlja pravi napitak za one koje vode računa o sebi!

Pošalji komentar

0
Komentara

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
+381 61 575 3699
Pišite nam
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.