Energija! Vitalnost! Spelta Vita proizvodi!
Informacije i naručivanje: +381 61 575 3699

GLUTEN?

GLUTEN?

Gluten je kompozit skladišnih proteina gliadina i gluteina. Naučnici predpostavljaju da se ukrštavanjem žitarica podigao se agresivnost glutena u njima, što ne znači da stare sorte žitarica nisu imale u sebi glutena, samo su manje uticali na nas. Osetljivost se manifestuje na više načina : nadutost, dijareja , zatvor, glavobolja pa čak i teži simptomi .Senzitivnost se deli u tri grupe, od slabog do celijaklije.Ako su kod nekoga tegobe prisutne duže vreme potrebno je savetovati se sa lekarom pre nego što eliminiše gluten iz ishrane.

Posle ovog kratkog opisa glutena potrebno je postaviti pitanje:

DA LI JE U ZELENOM SOKU OD SPELTE PRISUTAN GLUTEN?

Možemo mirne savesti odgovoriti na ovo pitanje! U našem soku od spelte nema glutena. Uradili smo mnoštvo laboratorijskih kontrola koje su nam to i potvrdile, i zbog toga smo označili to i na našoj ambalaži. Naš zeleni sok od SPELTE je hladno ceđen matični sok od mladih listova i klica od organskog zrna pšenice spelte u dubokom zamrznutom stanju. Počnite dan sa zelenim sokom od spelte!

Pošalji komentar

0
Komentara

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
+381 61 575 3699
Pišite nam
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.