Energija! Vitalnost! Spelta Vita proizvodi!
Informacije i naručivanje: +381 61 575 3699

"Da li živite da bi jeli, ili jedete da bi živeli?"

"Da li živite da bi jeli, ili jedete da bi živeli?"

Ovaj blog započinjemo sa mudrim citatom, koji ni s vremenom nije izgubio svoj pojam. 
Kako kaže Hipokrat, odgovor se nalazi u Hrani.

Ako se malo zaustavimo kod reči HRANA, odmah vidimo i smisao. Hrana je namirnica koja treba da hrani naše telo. U današnjem ubrzanom svetu gde je gojaznost jedan od najvećih faktora rizika, većinom ljudi pate od nekih savremenih bolesti, trebalo bi malo razmotriti šta sve pojedemo u toku dana. Da li smo jeli da ne bi smo bili gladni, ili su nas vodile naše svakodnevne navike ili smo poslušali telo šta mu treba. Naše telo pati od konzumiranja brze hrana, od nje dobijemo brzu energiju koja se brzo gubi i zaista jedno vreme nismo gladni posle nje, a pitanje da li smo sa tim namirili i potrebe našeg tela. Opcija brze hane često imaju veliku kalorijsku vrednost ali nam ne obezbeđuje trajnu energiju, šta više za kratko vreme glad ponovo proradi u nama. Telo ponovno traži u nadi da će sad dobiti nešto i za svoje imunološke potrebe. Sirova hrana, salate, klice, hladno ceđeni sokovi sadrže u sebi čitavu riznicu hranljivih materija. Kada je u pitanju obezbeđivanje kvalitetnije energije, ne treba mnogo da se opterećujemo, ako bismo barem za užinu pojeli jednu jabuku ili šargarepu isto bi nam odložilo potrebu za ručak, ali bi nam i telo bilo zadovoljnije. Često kažemo da nemamo vremena za to, ali suština je u navikama. Loše navike nam kažu ne treba nam to, a mi se čudimo, zašto smo iz dan u dan sve umorniji, pa nas muči nadutost, ili pad koncentracije. Sirovi napitci i sveže salate dopunjuju naše ispražnjene zalihe deponovanih nutrijenata. Kuvanjem, prženjem eliminišemo vitamine iz namirnica koje su osetljive na termičku obradu.

Ne želimo da Vam kažemo da od danas promenite sve i pređete isključivo na živu hranu, ta odluka nije naša, poštujemo ako vam je sve ovo strano. Mi bismo radije rekli, da oni koji najčešće koriste brzu, kuvanu i prženu hranu, vredelo bi da probaju da uvrste i živu hranu u svakodnevni jelovnik. Živa hrana daje mogućnost za bolji život. U prirodi se nalaze esencialni vitamini i minerali, enzimi, aminokiseline koje se dobro resorbuju. Biljke su u ravnoteži, svaki mikrogram hranljive materije može da nađe svoje mesto i da ispunjava svoje funkcije.

Ako niste sigurni da li zaista želite promene u ishrani ali znate da želite više energije, već ste na pravom putu. U to ime mi želimo dodati još malo esencijanlog zdravlje za Vaše telo. Toplo Vam preporučujemo da pogledate naš Spelta Vita Instant ili Energy proizvod koji je 100% prirodan dodatak ishrani sa istim vrednostima hladno ceđenog soka od pšenične spelte (organskog porekla). Jedan napitak koji se popije ujutru na prazan stomak, sigurna je podrška našem telu. Ovi proizvodi sa svojim prirodnim vitaminima, mineralima, enzimima i tečnim hlorofilom ishranjuju, alkalizuju naše telo, i jačaju imunitet. I znamo da smo taj dan već nešto hranljivo dali svom telu, ako za drugo esencijalno nismo stigli. Ne treba da se mučite sa klijanjem i ceđenjem pšečne ili ječmene trave, jer smo zadržili sve nutritijente za Vas. Ako želite promene tu smo da Vas podržavamo sa ovim divnim živim napitcima. I ako se vraćamo na početak bloga koliko i kakve forme vitamina i minerala vredi koristiti? Nas je priroda ubedila, jer smo dobili živu energiju. A dajemo na slobodu svakom da donese svoje odluke.

Pošalji komentar

0
Komentara

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
+381 61 575 3699
Pišite nam
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.