Super AKCIJA - Strong

Super AKCIJA - Strong

3.000 RSD 7.100 RSD
* Cene su izražene sa PDV-om
Šifra proizvoda: 008

Specijalna ponuda za 2 pakovanja od 25 kesice!

Liofilizovani sok od ječma sa dodacima

Dodatak ishrani na bazi liofilizovanog soka od ječma. Budite aktivni sa Zelenim sokom od ječma. Energija koja traje ceo dan.

 • Dijetetski suplement sa vitaminom C, magnezijumom i hladno ceđenim i liofilizovanim sokom od ječma
 • Sadrži prirodne vitamine, minerale, enzime, mikroelemente,hlorofil i 18 aminokiselina
 • Vitamin C doprinosi normalnoj funkcijiimunog sistema i zaštiti ćelija od oksidadivnog stresa
 • Magnezijum doprinosi normalnom balansu elektrolita, sintezi proteina, funkciji mišića i održavanju kostiju i zuba
 • Vitamin C i Magnezijum doprinose normalnoj funkciji nervnoj sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, održabanju normalnog energetskog metabolizma i smanjenju umora i iscrpjenost
 • Vegan proizvod koji sadrži u idealnom odnosu proteine, ugljene hidrate i masti
 • Pomaže alkalizaciju tela, jača imuni sistem
 • Pakovanje sadrži 25 kesica
 • Super AKCIJA - Strong
  Super AKCIJA - Strong
 • Super AKCIJA - Strong
  Super AKCIJA - Strong
 • Super AKCIJA - Strong
  Super AKCIJA - Strong
 • Super AKCIJA - Strong
  Super AKCIJA - Strong
 • Super AKCIJA - Strong
  Super AKCIJA - Strong
 • Super AKCIJA - Strong
  Super AKCIJA - Strong
Dostave su besplatne za kupovinu u vrednosti od 3.600 RSD u Srbiji.
Prodajna mesta

Šta je spelta vita strong?

Šta je spelta vita strong?

 

Strong sok od ječma u prahu

Spelta Vita Strong je naš dijetetski proizvod, dodatak ishrani u prahu, koji sadrži liofilizovani zeleni sok od organski uzgajanog semena ječma sa dodatkom vitamina C i magnezijuma. Spelta Vita Strong namenjen je poboljšanju energije i zdravlja.

Zašto Spelta Vita Strong?

Spelta Vita Strong je kombinacija liofilizovanog zelenog soka od organski uzgajanog semena ječma sa dodatkom vitamina C i magnezijuma, u prahu. Ovaj proizvod je bogat prirodnim mineralima, hlorofilom, enzimima i vitaminima koji ima antiinflamatorno dejstvo, osvežavajuće dejstvo, pobojšava fizičku snagu, pomaže kod alkalizacije tela, podiže energiju i pospešuje zdravlje na mnogo načina.

 

Sastav i dejstvo

sport ječam

Spelta Vita Strong sadrži velike količine hlorofila. Hlorofil ima istu hemijsku strukturu kao hemoglobin u ljudskoj krvi (samo što se umesto gvožđa u centru molekula nalazi magnezijum) i zbog toga je vekovima poznat kao„zelena krv". Hlorofil daje našem telu velike količine kiseonika i stvara baznu sredinu, zbog čega ga nazivaju tečnim kiseonikom. To je prirodni antioksidant. Iako nije vitamin hlorofil je važan u optimalnoj ishrani.

Osim hlorofila i vitamina, Spelta Vita Strong sadrži i obilje živih enzima poput superoksida dizmutaze, minerala, antioksidanata, 18 amino kiselina i druge materije neophodne za ljudski organizam. Nedostatak ovih sastojaka i njihov disbalans su uzročnici mnogih tegoba i bolesti.

Spelta Vita Strong je čuvar zdravlja srca. Vlakna koja se nalaze u ječmu smanjuju nivo holesterola, pa u isto vreme smanjuju rizik od srčanih oboljenja.

Spelta Vita Strong reguliše krvni pritisak, vraća vitalnost organizmu, daje energiju kod fizičkih i intelektualnih napora, poboljšava pamćenje, podmlađuje kožu, poboljšava opšte stanje mišića, smiruje bolove i upale zglobova (artritis) i poboljšava zdravlje na mnogo načina.

Ječam obiluje vitaminima B kompleksa, a bogat je i mineralima: kalijumom, fosforom, magnezijumom, gvožđem, manganom, cinkom, selenom. Zbog znatnog sadržaja dijetnih vlakana, ječam pospešuje probavu i održava povoljan sadržaj i ravnotežu crevne mikroflore. Ječam sadrži i do 35% nezasićenih masnih kiselina koje smanjuju nivo holesterola u krvi. Zrno ječma doprinosi zdravlju jetre i bešike dok ekstrakt iz zrna ječma doprinosi zdravlju kože.

Primenom preporučene doze od 2 kesice dnevno proizvoda Spelta Vita Strong, prašak za pripremu napitka unese se 1.000,0 mg liofilizovanog soka od herbe ječma koji je organski uzgajan.

 

Pojačana biljna formula

sport ječam

Magnezijum (Mg) je esencijalni mineral koji se nalazi se u svakoj našoj ćeliji, a rezerva mu je oko 35 g, od čega je polovina te količine deponovana u kostima. Neophodan je za funkcionisanje preko 300 enzima uključenih u katabolizam ugljenih hidrata i proteina, sintezu masnih kiselina, aktivnost mRNK. Magnezijum ima ulogu u ćelijskoj deobi, doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnoj funkciji mišića i nervnog sistema. Utiče na smanjenje umora i iscrpljenosti, doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma i normalnom balansu elektrolita. Neophodan je za održavanje integriteta ćelijske membrane, održavanje tonusa krvnih sudova, relaksaciju mišića i mineralizaciju kostiju, te za biohemijske procese kao što su provodljivost nervnih impulsa, kontrakciju mišića, sintezu proteina i nukleotida. U centralnom nervnom sistemu magnezijum deluje smirujuće i uspavljujuće. Magnezijum se prirodno slabo resorbuje iz namimica, a lako se izlučuje urinom. Nedostatak magnezijuma u organizmu uzrokuje mnoge metaboličke poremećaje, a među njima su najčešći dijabetes, energetski disbalans, itd. Ovaj nedostatak dovodi i do mnogih oboljenja, a najvažnija su osteoporoza, kardio-vaskularne bolesti, kamen u bubregu i drugi. Metabolizam magnezijuma vezan je za metabolizam kalijuma, te uz manjak magnezijuma često dolazi i do manjka kalijuma i kalcijuma u krvi (hipokalijemija i hipokalcemija). Čest je nedostatak magnezijuma kod dece u fazi razvoja, kod trudnica, kod osoba koje se prekomerno znoje, kod alkoholičara, kod osoba koje unose dosta konzervisane hrane, kod nekih poremećaja varenja i kod oboljenja bubrega

Primenom preporučene doze od 2 kesice dnevno proizvoda Spelta Vita Strong, prašak za pripremu napitka unese se 130,0 mg magnezijuma, što je 34,7% NRV. Maksimalno dozvoljena dnevna količina magnezijuma u dijetetskim suplementima iznosi 400,0 mg. Kao izvor magnezijuma korišćen je magnezijum-citrat

Vitamin C (L-askorbinska kiselina) je najvažniji vitamin rastvorljiv u vodi, važan je antioksidans i snažan redukujući agens. Vitamin C je mikronutrijent koji je neophodan za naše zdravlje. Spada u antioksidanse i, samim tim, štiti ćelije od oksidativnog oštećenja i utiče na normalno funkcionisanje imunskog sistema. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa u organizmu i smanjuje umor i iscrpljenost. Neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održanje normalnih psihičkih funkcija čoveka. Takođe, doprinosi održavanju normalne funkcije imunskog sistema u toku i nakon vežbanja i intenzivne fizičke aktivnosti, a učestvuje i u energetskom metabolizmu organizma. Neophodan je za sintezu kolagena potrebnog za normalnu funkciju desni i zuba, hrskavice, kostiju, kože i krvnih sudova. Deficit vitamina C se javlja kao posledica nedovoljnog unošenja ovog vitamina usled lošeg načina ishrane. Blagi deficiti vitamina C se mogu javiti usled uzimanja nekih lekova, stresa, intenzivnih fizičkih treninga i kod pušača.

Preporučeni dnevni unos za vitamin C za odrasle osobe je 80,0 mg. Primenom preporučene doze od 2 kesice dnevno proizvoda Spelta Vita Strong, prašak za pripremu napitka unese se 200,0 mg vitamina C, što je 250,0% NRV. Maksimalno dozvoljena dnevna količina za vitamin C u dijetetskim suplementima iznosi 1.000,0 mg. Kao izvor vitamina C korišćen je natrijum-L-askorbat.

Način upotrebe

Odrasli i deca iznad 3 godine: Jednom dnevno sadržaj jedne kesice rastvoriti u malo vode, soka ili šejka i popiti. U slučaju većih potreba maksimalno uzeti do 2 puta po jednu kesicu dnevno. Nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka, trudnicama, dojiljama i deci ispod 3 godine starosti. Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K , pre upotrebe ovog proizvoda treba da konsultuju svog lekara.
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznosvrsnu i urovnoteženu ishranu.