Spelta Vita - Strong

Spelta Vita - Strong

3.250 RSD
* Cene su izražene sa PDV-om
Šifra proizvoda: 007

Liofilizovani sok od ječma sa dodacima

Dodatak ishrani na bazi liofilizovanog soka od ječma. Budite aktivni sa Zelenim sokom od ječma. Energija koja traje ceo dan.

  • Dijetetski suplement sa vitaminom C, magnezijumom i hladno ceđenim i liofilizovanim sokom od ječma
  • Sadrži prirodne vitamine, minerale, enzime, mikroelemente,hlorofil i 18 aminokiselina
  • Vitamin C doprinosi normalnoj funkcijiimunog sistema i zaštiti ćelija od oksidadivnog stresa
  • Magnezijum doprinosi normalnom balansu elektrolita, sintezi proteina, funkciji mišića i održavanju kostiju i zuba
  • Vitamin C i Magnezijum doprinose normalnoj funkciji nervnoj sistema, normalnoj psihološkoj funkciji, održabanju normalnog energetskog metabolizma i smanjenju umora i iscrpjenost
  • Vegan proizvod koji sadrži u idealnom odnosu proteine, ugljene hidrate i masti
  • Pomaže alkalizaciju tela, jača imuni sistem
  • Pakovanje sadrži 25 kesica
Prodajna mesta

STRONG - sok od zelenog ječma sa dodacima

STRONG - sok od zelenog ječma sa dodacima

 

Strong sok od ječma u prahu

Istorija ječma

Ječam je žitarica koja se redovno koristi u ishrani ljudi, a naročito sportista. Značajno sadrži vitamine B grupe, a bogat je i mineralima: kalijumom, fosforom, magnezijumom, gvožđem, manganom, cinkom, selenom. Sadrži ugljene hidrate (73,5%), proteine (12,5%), dijetna vlakna (17,3%) i masti (2,3%). Zbog znatnog sadržaja dijetnih vlakana, ječam pospešuje probavu i održava povoljan sadržaj i ravnotežu crevne mikroflore. Ječam sadrži i do 35% nezasićenih masnih kiselina koje smanjuju nivo holesterola u krvi, što nije slučaj sa drugim žitaricama. Zrno ječma doprinosi zdravlju jetre i bešike dok ekstrakt iz zrna ječma doprinosi zdravlju kože.

 

Šta je liofilizovani zeleni sok od ječma?

Liofilizovani zeleni sok od ječma dobija se od organski uzgajanog semena ječma. Matični sok nastaje presovanjem klica i mladih listova herbe ječma. Ovaj napitak je bogat prirodnim vitaminima, mineralima i hlorofilom iz herbe ječma. Sok je delotvoran i u ishrani sportista, te kod osoba na dijetalnoj ishrani. Pomaže kod alkalizacije tela i time pobojšava fizičku snagu. Ima osvežavajuće dejstvo, podiže energiju i utiče da se osećamo vitalnije i mlađe.

 

sport ječam

ŠTA JE SPELTA VITA STRONG?

Primenom preporučene doze od 2 kesice dnevno proizvoda Spelta Vita Strong, prašak za pripremu napitka unese se 1.000,0 mg liofilizovanog soka od herbe ječma koji je organski uzgajan. Magnezijum (Mg) je esencijaini mineral koji se nalazi se u svakoj našoj ćeliji, a rezerva mu je oko 35 g, od čega je polovina te količine deponovana u kostima. Magnezijum ima ulogu u ćelijskoj deobi, doprinosi normalnoj psihološkoj funkciji, održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnoj funkciji mišića i nervnog sistema. Utiče i na smanjenje umora i iscrpljenosti, doprinosi održavanju normalnog energetskog metabolizma i normalnom balansu elektrolita. Neophodan je za održavanje integriteta ćelijske membrane, održavanje tonusa krvnih sudova, relaksaciju mišića i mineralizaciju kostiju, te za biohemijske procese kao što su kontrakcija mišića i sinteza proteina. Magnezijum se prirodno slabo resorbuje iz namimica, a lako se izlučuje urinom. Nedostatak magnezijuma u organizmu uzrokuje mnoge metaboličke poremećaje, a među njima su najčešći dijabetes, energetski disbalans, itd. Ovaj nedostatak dovodi i do mnogih oboljenja, a najvažnija su osteoporoza, kardio-vaskularne bolesti, kamen u bubregu i drugi. Metabolizam magnezijuma vezan je za metabolizam kalijuma, te uz manjak magnezijuma često dolazi i do manjka kalijuma i kalcijuma u krvi (hipokalijemija i hipokalcemija). Čest je nedostatak magnezijuma kod dece u fazi razvoja, kod trudnica, kod osoba koje se prekomerno znoje, kod alkoholičara, kod osoba koje unose dosta konzervisane hrane, kod nekih poremećaja varenja i kod oboljenja bubrega.

POJAČANA BILJNA FORMULA

pojačaj energiju

Primenom preporučene doze od 2 kesice dnevno proizvoda Spelta Vita Strong, prašak za pripremu napitka unese se 130,0 mg magnezijuma, što je 34,7% NRV. Maksimalno dozvoljena dnevna količina magnezijuma u dijetetskim suplementima iznosi 400,0 mg. Kao izvor magnezijuma korišćen je magnezijum-citrat.
Vitamin C (L-askorbinska kiselina) je najvažniji vitamin rastvorljiv u vodi, važan je antioksidans i snažan redukujući agens. Vitamin C je mikronutrijent koji je neophodan za naše zdravlje. Spada u antioksidanse i, samim tim, štiti ćelije od oksidativnog oštećenja i utiče na normalno funkcionisanje imunskog sistema. Takođe, doprinosi održavanju normalne funkcije imunskog sistema u toku i nakon vežbanja i intenzivne fizičke aktivnosti, a učestvuje i u energetskom metabolizmu organizma. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa u organizmu i smanjuje umor i iscrpljenost.
Neophodan je za normalno funkcionisanje nervnog sistema i održanje normalnih psihičkih funkcija čoveka. Neophodan je, takođe, za sintezu kolagena potrebnog za normalnu funkciju desni i zuba, hrskavice, kostiju, kože i krvnih sudova. Deficit vitamina C se javlja kao posledica nedovoljnog unošenja ovog vitamina usled lošeg načina ishrane. Blagi deficiti vitamina C se mogu javiti usled uzimanja nekih lekova, stresa, intenzivnih fizičkih treninga i kod pušača.
Preporučeni dnevni unos za vitamin C za odrasle osobe je 80,0 mg. Primenom preporučene doze od 2 kesice dnevno proizvoda Spelta Vita Strong, prašak za pripremu napitka unese se 200,0 mg vitamina

C, što je 250,0% NRV. Maksimalno dozvoljena dnevna količina za vitamin C u dijetetskim suplementima iznosi 1.000,0 mg. Kao izvor vitamina C korišćen je natrijum-L-askorbat.

Način upotrebe

Odrasli i deca iznad 3 godine: Jednom dnevno sadržaj jedne kesice rastvoriti u malo vode, soka ili šejka i popiti. U slučaju većih potreba maksimalno uzeti do 2 puta po jednu kesicu dnevno. Nije namenjen osobama preosetljivim na neki od sastojaka, trudnicama, dojiljama i deci ispod 3 godine starosti. Osobe na antikoagulantnoj terapiji, osetljive na vitamin K , pre upotrebe ovog proizvoda treba da konsultuju svog lekara.
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznosvrsnu i urovnoteženu ishranu.