Energija! Vitalnost! Spelta Vita proizvodi!
Informacije i naručivanje: +381 61 575 3699

Ukusni detoks

Ukusni detoks

Zeleni sokovi od žita za čisćenje organizma

Detoksikacija predstavlja sjajan način da izvršite ciscenje organizma od toksina i parazita, što dalje podstiče bolju funkciju naših unutrašnjih organa. Da bismo se oslobodili štetnih materija iz organizma ciscenje creva je od posebne važnosti, jer se na taj način održava zdravlje i imunitet, te sprečavaju mnoge zdravstvene tegobe i bolesti.

 

Ciscenje creva može da poboljša vaše varenje, a tako utiče i na regulaciju telesne težine. Postoje različite alternativne metode uz pomoć kojih možete izvršiti ciscenje organizma od toksina i parazita, a jedan od njih je i zeleni sok od zita.

Ovo je specifičan proizvod napravljen od 100% prirodnih sastojaka, bez ikakvih drugih dodataka, te se preporučuje svima, pa i starijim osobama, trudnicama i deci starijoj od dve godine. Nema zabeleženih nuspojava prilikom konzumacije ovog napitka, a jedino se u prvih 3-4 dana može javiti zelenkasta stolica, što znači da je ciscenje creva i organizma od štetnih materija obezbeđeno. Osim za detoksikaciju organizma, uništavanje štetnih bakterija, ciscenje organizma od toksina i parazita, kao i blagotvornog učinka na crevnu floru, zeleni sok od zita pomaže i kod tegoba sa varenjem, pospešuje kretanje i vitalnost starijih osoba, smanjuje umor, a koristi se i za jačanje imuniteta odnosno u borbi protiv različitih oboljenja, pa i malignih bolesti.

Šta je zeleni sok od zita?

Ukoliko se pitate kako izbaciti toksine iz organizma prirodnim putem, dajemo vam jednostavno rešenje! Zeleni sok od zita je napitak dobijen od organski uzgojene autohtone sorte žita – Spelte, te predstavlja pravu vitamunsku bombu sa mnogim blagotvornim efektima po organizam! Zeleni sok od zita poznat je kao “majka presne hrane”, a zajedno sa presnim voćem i povrćem čini najpogodniju ishranu i metodu za ciscenje organizma od toksina i parazita!

Za pravljenje ovog zelenkastog, sladunjavog soka koriste se klice i mladi izdanci žita koji se cede, a kako njeni listovi sadrže vlakna celuloze koja naš organizam ne može da svari – upotrebljava se isključivo sok! Ovako napravljen zeleni sok od zita se zamrzava i čuva u kockicama leda do momenta konzumacije, jer se samo na taj način mogu sačuvati svi njegovi korisni sastojci.

Ukoliko imate tegobe u crevima i probleme sa varenjem, zeleni sok od zita pomoći će vam na taj način što će regilisati balans korisnih i uništiti štetne bakterije, te izvršiti detoksikaciju i ciscenje creva. Ovaj napitak može da se koristi i kao dodatak ishrani zdravih osoba radi očuvanja imuniteta i održavanja celokupno dobrog stanja organizma, s obzirom da zeleni sok od zita sadrži brojne minerale i vitamine, belančevine, proteine, enzime, kao i hlorofil koji obnavlja krv i poboljšava krvnu sliku!

U našoj ponudi, osim klasičnog nalazi se i zeleni sok od zita sa dodatkom Ω3 masnih kiselina, koji objedinjuje sve pozitivne efekte ovog napitka uz blagotvorna dejstva koja pružaju Ω3 masne kiseline. Zeleni sok od zita + Ω3 sadrži savršeno izbalansirane aminokiseline, mikroelemente, vitamine, minerale i enzime koje naš organizam lako može da prepozna i iskoristi za potrebe detoksikacije organizma, ciscenje creva, jačanje imuniteta, regulisanje telesne težine, obljavljanje krvotoka, regulisanje holesterola i smanjenje triglicerida u krvi, pulsa, krvnog pritiska, sprečava zakrčenje vena, pozitivno utiče na nervni sistem, …

Kako izbaciti toksine iz organizma uz pomoć zelenog soka od žita?

Da biste postigni željene rezultate, potrebno je da se pridržavate tačno određenih pravila i uputstava. Ovde ćemo vam objasniti kako da pripremite zeleni sok od zita uz pomoć kojeg ćete lako rešiti dilemu kako izbaciti toksine iz organizma i dobiti ukusan napitak za detoks!

  • Zeleni sok od zita pije se ujutro na prazan želudac.
  • Pre i jedno vreme posle konzumacije soka nije dozvoljeno bilo šta uneti u organizam! Pod ovim se podrazumeva hrana, kafa, cigarete, pa čak ni voda nije dozvoljena, kako bi svi korisni sastojci ušli u krvotok i bili maksimalno iskorišćeni u pozitivne svrhe. Za svaku kockicu potrebno je pola sata pauzirati sa unosom drugih stvari u organizam.
  • Za pripremu napitka koristite staklenu čašu. Stavite određenu količinu zaleđenih kockica soka i prelijte ih negaziranom mineralnom ili destilovanom vodom za piće. Gradska voda nije dozvoljena, jer sadrži hlor! Na jednu kockicu sipa se 0.5-1dl vode.
  • Ako vam je napitak hladan, jedini način na koji možete da ga zagrejete jeste da staklenu čašu sa sokom stavite u bokal vode čija temperatura iznosi maksimalno 40⁰C i uz povremeno mešanje zagrejte napitak po želji.
  • Kockice do otapanja mešajte kašičicom koja nije metalna, a kada se napravi zeleni sok od zita – popijte ga u što kraćem roku!

U zavisnosti od toga kakve rezultate želite da postignete zavisi broj kockica i dužina trajanja terapije. Ukoliko zeleni sok od zita pijete preventivno, dovoljne su 1-2 kockice, ali kod većih zdravstvenih problema potrebno je uzimati 3-6 kockica dnevno, što je maksimalno dozvoljena količina. Jednom rastopljene kockice ne vredi više zamrzavati, jer gube korisna svojstva.

Autor teksta: Biljana Radojčić

Pošalji komentar

0
Komentara

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
+381 61 575 3699
Pišite nam
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.