Energija! Vitalnost! Spelta Vita proizvodi!
Informacije i naručivanje: +381 61 575 3699

Liofilizacija

Liofilizacija

Proces liofilizacije kod naših proizvoda hladnoceđenih sokova od žitarica se vrši na sledeći način:

✅Svež hladnoceđeni sok se brzo zamrzava

✅Zatim se njegova temperatura spušta do -50°C

✅U apsolutnom vakumu se suši najmanje 40 sati

✅Do kraja postupka njen oblik se menja iz zamrznutog u praškasti oblik

✅Finalni praškasti proizvod ima visoko kvalitetnu nutritivnu vrednost, isto kao i sveže hladnoceđeni sok

✅Prednost liofilizovanog soka od spelte i ječme je i to da se lako čuva i da ne zahteva nikakve posebne uslove skladištenja (može da se transportuje i u džepu 🙂)

✅Sa rehidratacijom (nalijete na njega vodu) proizvod vrati svoju prvobitnu tečnu formu

✅Lako se rastvara i samim tim za sekund možete dobiti svoj visokokvalitetni svež zeleni napitak

Sušenje liofilizacijom smatra se jednim od najboljih postupaka za dehidrataciju i dugotrajno očuvanje osnovnih hranljivih sajstojaka mnogih namirnica, kao što su vitamini, minerali, hlorofil, enzimi, ugljeni hidrati, proteini...itd.

Pošalji komentar

0
Komentara

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.