Proces liofilizacije kod naših proizvoda hladnoceđenih sokova od žitarica se vrši na sledeći način:
Svež hladnoceđeni sok se brzo zamrzava
Zatim se njegova temperatura spušta do -50°C
U apsolutnom vakumu se suši najmanje 40 sati
Do kraja postupka njen oblik se menja iz zamrznutog u praškasti oblik
Finalni praškasti proizvod ima visoko kvalitetnu nutritivnu vrednost, isto kao i sveže hladnoceđeni sok
Prednost liofilizovanog soka od spelte i ječme je i to da se lako čuva i da ne zahteva nikakve posebne uslove skladištenja (može da se transportuje i u džepu )
Sa rehidratacijom (nalijete na njega vodu) proizvod vrati svoju prvobitnu tečnu formu
Lako se rastvara i samim tim za sekund možete dobiti svoj visokokvalitetni svež zeleni napitak
Sušenje liofilizacijom smatra se jednim od najboljih postupaka za dehidrataciju i dugotrajno očuvanje osnovnih hranljivih sajstojaka mnogih namirnica, kao što su vitamini, minerali, hlorofil, enzimi, ugljeni hidrati, proteini...itd.
Komentari
Pošalji komentar
Komentari