Energija! Vitalnost! Spelta Vita proizvodi!
Informacije i naručivanje: +381 61 575 3699

Alergija

Alergija

Šta je alergija?🤧

Alergija je posebna vrsta upale, kada nam imuni sistem burno reaguje na određene spoljašnje faktore. Alergijski simptomi su u načelu već ranije utemeljeni u organizmu, i neće prestati sve dok je organizam u kontaktu sa određenim alergenom. U današnjem vremenu imamo tendenciju da se broj alergičnih osoba povećava zbog više alergena, a odgovor možda trebamo tražiti u ishrani, zagađenju okoline, povećanom i pogrešno kanalisanom stresu i načinu života. Što više se rešimo ovih navedenih uzroka tako će nam se kvalitet života poboljšati. Važnu ulogu u ovome ima i crevna flora jer je ona žnačajna u našem imunom sistemu.

Proleće i leto su godišnja doba kada svi želimo da provodimo što više vremena na otvorenom i uživamo u suncu i lepom vremenu, ali zabavu na otvorenom mnogim ljudima mogu da pokvare simptomi sezonskih alergija. Polen trave, različitih biljaka i drveća izazivaju kijanje, suzne oči, kašalj, svrabež, smanjenje radne sposobnosti, glavobolju i uopšteno smanjenje kvalita života.

Čime možemo pomoći sebi?💪

Dobro je recimo da se oslobodimo tepiha, starih jastuka, prašine sa nameštaja, i nije na odmet dok imamo simptome držati kućne ljubimce van životnog prostora. Vredi uvesti reforme i u ishranu, izbaciti šećer, izbegavati prerađevine, gluten i mlečne proivode, jer imaju ulogu u pojačavanju simptoma. Ako imamo mogućnost za naše kuvane obroke koristimo sveže voće i povrće, obogatimo trpezu sa što više salata, pogotovo zelenih, jer hlorofil smanjuje upalne procese. Uz sve ovo nije loše koristiti dodatke ishrani kao što je sok od zelenog žita, da bi uravnotežili svoj imuni sistem. Enzimi, vitamini, detoksikacija tela, vežbe disanja i relaksacione tehnike isto tako mogu puno pomoći.

Napravimo veliki korak da bi došli u balas sa prirodom. 🌳💐

Pošalji komentar

0
Komentara

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
+381 61 575 3699
Pišite nam
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.