Contact us

100% Prirodni proizvodi! Zeleni sok od žita

Zöld árpalé

Az árpa a „tápanyagokban leginkább bővelkedő gabonafajta”. A hideg és mérsékelt égöv legősibb és legismertebb gabonafajtája. Már 6000 évvel ezelőtt is úgy tartották számon, mint a legtöbb életerőt nyújtó ételt. A gladiátorok is sok árpát fogyasztottak, hogy növeljék erejüket és állóképességüket.

A zöld árpalevet az organikus körülmények között termesztett árpa fiatal hajtásainak és csíráinak préselésével nyerjük. Így sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Dr. Yosihide Hagiwara, japán gyógyszerész, kutató és feltaláló, szakmai életének 20 évét áldozta arra, hogy felkutassa a föld leggazdagabb növényét, ami a tápanyagtartalomra vonatkozik és kutatásai végén arra a megállapításra jutott, hogy az árpa egyike ezeknek. Az árpa levelei tele vannak nehezen emészthető rostokkal, ezért csak a levét használjuk a készítményeinkben.

Mit tartalmaz a zöld árpalé?

Gazdag ásványi anyagokban, B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitaminokban, enzimekben, aminosavakban, klorofillban. A C-vitamin „ pajzsot képez a karcinogén anyagokkal szemben” (VitaminABC,2004)

A klorofill az árpa egyik alapvető alkotóanyaga tisztít, méregtelenít, regenerál, véd a karcinogén anyagoktól és a környezet káros anyagaitól. A klorofillra tekinthetünk úgy, mint „folyékony oxigénre, tisztítja és frissíti a vért.” ( Bioterápia kézikönyv, 2003)

„A daganatos sejtek nem maradnak életben oxigéndús közegben!” Dr. Otto Warburg

Miért jó használni?

Segíti az emésztést és megoldja az ürítési gondokat. Azok a létfontosságú anyagok amelyek az árpában vannak, erősítik az immunrendszert és kitűnő eredményeket mutattak ki a hagyományos gyógykezelés kiegészítő terápiájaként,  bizonyos rosszindulatú betegségeknél. Segít a vérszegénység kezelésében, gyulladáscsökkentő, csökkenti a vér koleszterinszintjét, vízhajtó, jól hat a férfi potenciára, normalizálja a vérnyomást, visszaadja az érfalak rugalmasságát, normalizálja a test pH-értékét, jelentősen növeli az életerőt.

Testépítéssel foglalkozóknak nagyobb izomerőt és védelmet nyújt az izmaikra és az izületeikre nézve.

A termék a HACCP szabványok szerint készült.

Hogyan tároljuk a zöld árpalevet?

Kizárólag mélyfagyasztásban, -18 fokon, a saját csomagolásában tárolható, ellenkező esetben veszít hatékonyságából. Kizárólag hűtőtáskában szállítható, lefagyasztott betétekkel. Ha egyszer kiolvadt nem kell és nem lehet újrafagyasztani, mert a levegő hatására gyorsan oxidálódik, veszít tápanyagtartalmából és az így tárolt készítmény fogyasztása hasmenést okozhat.

Hogyan használjuk a zöld árpalevet?

A mennyiség függ attól, hogy mi a célunk vele, mindenképpen kérje ki a gyártó vagy orvosának véleményét.

A zöld árpalé felolvasztása:

A fagyasztott árpalé mennyisége. A szükséges vízmennyiség
1 kocka 0.5 dl buborékmentes, klórozatlan víz
2 kocka 1dl víz
3 kocka 1.5dl víz
4 kocka 2dl víz
5 kocka 2.5dl víz

Hogyan olvasszuk fel a jégkockákat?
A jégkockát vagy kockákat kizárólag üres gyomorra, kávé, tea és cigaretta fogyasztása előtt igyuk. A kockákat klórmentes, buborékmentes vízben, üvegpohárban olvasszuk fel. A vezetékes víz használata a klórtartalom miatt nem ajánlott. Kevergessük egy műanyag kanállal és a jégkockák egy-két perc alatt elolvadnak, lehetőség szerint azonnal igyuk meg.
Egy műanyag kanállal állandó kevergetéssel kb. egy perc alatt felolvad, azonnal igyuk meg. Ha folyadékot annyira hidegnek érezzük, hogy nem tudjuk meginni, felmelegíthetjük, de csak a testhőmérsékletünkkel megegyező hőfokig. A zöld búzafű kockát tartalmazó poharat egy másik, maximum 40 Celsius fokos vizet tartalmazó pohárba merítjük, amíg a megfelelő hőmérsékletet eléri, lassú kevergetés mellett. A lé nem lehet ennél melegebb, csak annyira langyosítsuk, hogy meg tudjuk inni.
Minden elfogyasztott jégkocka után 30 percet kell várni.
Ezután már ehetünk, ihatunk szokás szerint.
A hatás első jelei:
Az első 3-4 nap után az árpalé elkezdi tisztítani szervezetünket és nyugtatja idegeinket. Az immunrendszer erősödésének első jelei személyenként eltérhetnek, de az első 9-10 nap után általában mindenki észlel változást. Először az idegekre hat pozitívan, majd a fizikai erőnlétünk javul, vitalitásunk megnövekszik, munkabírásunk és életkedvünk fokozódik.
Adalékok
A termék semmiféle mesterséges adalékanyagot, cukrot vagy más növényi adalékot sem tartalmaz.
Kinek nem ajánlott a fogyasztása?
Azok a betegek akik érzékenyek az árpára, bármilyen formában, nem kell, hogy alkalmazzák. Gyerekek 3 éves kor alatt.
Mellékhatások:
Nem ismertek

Call Now Button