Contact us

100% Prirodni proizvodi! Zeleni sok od žita

ZÖLD BÚZAFŰLÉ – Az Vitalitás elixírje

Dr Anna Wigmore fedezte fel a zöld búzafűlé csodás hatásait az emberi szervezetre. Azt, hogy egy igazi vitaminbomba, amely temérdek pozitív hatással, amelyekre ebben az erősen szennyezett életkörnyezetben amiben élünk, szükségünk is van. Használható mint immunerősítő, mint erőnlétjavító, csökkenti az izomfájdalmat, amit az időjárásváltozás okoz. Idős személyek esetében  könnyebbé teszi a mozgást és nagyobb stabilitást nyújt mozgás közben, javítja fizikai erőnlétet és növeli a vitalitást. Kéthónapos intenzív terápia után az idősebb használók tíz évvel fiatalabbnak érzik magukat minden tekintetben.

„ Nem ígérek önöknek halhatatlanságot, de azt igen, hogy életerősebbek lesznek, hiszen a vér tisztításával és a sejtjeik regenerálásával még az öregséget is késleltethetik.”  –  Dr. Anna Wigmore

Mi a zöld búzafűlé?

A zöld búzafűlé, édeskés, zöld színű lé, amelyet a őshonos tönkölybúza fiatal hajtásaiból, csíráiból préselünk ki. Mivel a búza levele olyan cellulózszálakat tartalmaz amelyeket szervezetünk nem tud hasznosítani, ezért csak a tiszta lé az, amit felhasználunk.
A zöld búzafűlének semmilyen ellenjavallata sincs, ezért a gyermekek már két éves koruktól használhatják, valamint fogyaszthatják a várandós nők, serdülők és idősebbek is.

Milyen búzából készítjük?

Kizárólag őshonos tönkölybúzából. Ez egy ősi búzafaj, amelyet a XIX. században felváltottak a magas hozamot adó búzafajták.
A XX. században kisebb-nagyobb sikerrel próbálták újrahonosítani ezt a fajtát. Az áttörést dr. Anna Wigmore és Viktoras Kulvinskass érte el 1968-ban, amikor megalapították Hippocrates Egészségügyi Intézetet. Attól kezdve a zöld búzafűlé „minden préselt élelmiszer ősanyjának” számít.
Dr. Anna Wigmore az egészséges táplálkozás úttörője volt, és ebben fő szövetségesei a zöld búzafűlé és a préselt gyümölcsök és zöldségek voltak.

„ A daganatos sejtek nem tudnak életben maradni, ha magas az oxigénkoncentráció”   –  Dr.Otto Warburg

Mit tartalmaz a zöld búzafűlé?

1. 90 különböző vitamint, ásványi anyagot és mikroelemeket, vagyis minden, a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagot. A legfontosabb ásványi anyagok és mikroelemek amelyeket meg kell említenünk: K (kálium), Ca (kálcium), Na (nátrium), Mg (magnézium), Cu (réz), Se (szelén), Fe (vas), +75 mikroelem. A kutatások azt bizonyították, hogy a búzafűlében levő anyagok tízszer gyorsabban felszívódnak, mint a szintetikusan előállított társaik. Az ásványi anyagok és mikroelemek egy sor biokémiai folyamatban vesznek részt, ezzel erősítve a hatásukat. A vér lúgosításáért is ezek az anyagok felelősek. A vérünk normális esetben enyhén lúgos, de a különféle külső hatások (stressz, helytelen táplálkozás) eredményeként elsavasodik. A savas környezet kitűnő táptalaj a gombáknak, vírusoknak, baktériumoknak, a zsírt jobban köti ilyenkor a szervezet, ami elhízáshoz vezethet és ez sok egyéb betegséget idézhet elő. A savas közegben a daganatos sejtek is jobban fejlődnek. A vérünk elsavasodása annak sűrűsödéséhez is vezethet, amitől romlik a vérkeringésünk. A vér sav-bázis egyensúlyának felbomlása olyan tüneteket okozhat mint a fáradékonyság, kimerültség, depresszió, magas vérnyomás, cukorbetegség, anyagcsere zavarok, izomfájdalmak, sűrűn előforduló fejfájások, emésztési zavarok.

2. Nagyon jó fehérjeforrás, minden alapvető aminosavat a megfelelő mértékben tartalmaz.

3. Vitaminokban kifejezetten gazdag, nem véletlenül nevezte el dr. Anna Wigmore „vitaminbombának”. Egyenlő mértékben tartalmazza a vízben és a zsírban oldódó vitaminokat. Nagy mennyiségben található benne A -és C- vitamin. Több C -vitamin van benne, mint más gyümölcsben vagy zöldségben. Emellett gazdag E-, F-, K- és B-vitaminban.
Mai világunkban különösen fontos a vitaminok pótlása a szervezetünk számára, hiszen a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, az alkoholfogyasztás, a kevés alvás, a kávéfogyasztás negatívan hatnak testünk vitaminháztartására.

4. Születésünkkor a testünk fel van fegyverkezve egy adott mennyiségű enzimmel, amelyek milliónyi biokémiai folyamatot irányítanak. Vannak helyzetek, amikor a szervezet nagyon sok enzimet használ. Ilyenek az érzelmi krízishelyzetek vagy a vírusos megbetegedések. Amikor túl sok főtt vagy feldolgozott ételt fogyasztunk testünk enzimszintje csökken. Ilyenkor a szervezetünk a mirigyektől, az izmoktól, az idegektől és a vértől veszi el a hiányzó enzimeket, hogy az emésztés fáradságos munkáját elvégezze. Egy idő után enzimhiány lép fel ezekben a szervekben, ami megbetegedésükhöz is vezethet. Ez az adott szervben fellépő allergiás zavar is lehet. A testünknek ezért fokozottan szüksége van a frissen préselt növényi tápanyagokra, amelyekben sok a károsítatlan enzim. A zöld búzafű levében többszáz enzimet találtak, amelyek sikeresen tudják pótolni az enzimek hiányát testünkben.

5. Klorofill- Molekuláris szinten a klorofill nagy hasonlóságot mutat a hemoglobinnal, amely a vérünkben van, és az oxigént szállítja a szerveinkbe. Ezért mondhatjuk, hogy a „klorofill folyékony oxigén, amely tisztítja és frissíti a vért” (bioterápia, 2003). Természetes antioxidáns, antibakteriális hatással. A klorofill ugyan nem vitamin, de általánosan elfogadott tény, hogy elengedhetetlen az optimális táplálkozás szempontjából.
Nagy a szerepe a vér lúgosításában, a sejtmegújításban, és az öregedési folyamatok lassításában.

Miért hasznos a zöld búzafűlé?

zeleno žito

Erősíti az immunrendszert, segít az emésztési gondok leküzdésében, méregteleníti a szervezetet, megsemmisíti a káros baktériumokat, jótékony hatással bír a bélflórára, segít a testsúlygondok leküzdésében,  növeli a vitalitást, csökkenti a fáradékonyságot, magas klorofilltartalma segíti a szövetek megfelelő oxigénellátását és így csökkenti a gyulladásokat.

A Hippokratész Intézet megjelentette azoknak a betegségeknek a listáját, amelyekkel szemben a zöld búzafűlé sikeresen veszi fel a harcot. Ezek a csontvelődaganat, melldaganat, vastagbélrák, tüdőrák, prosztatadaganat, méhdaganat, nyírok mirigydaganat, limfóma, ciszták, cukorbetegség, ízületi gyulladások, bronchitisz, hajhullás, az optimális testsúly fenntartása.

A zöld búzafűlével végzett terápia már negyven éve sikeresen veszi fel a harcot a modern civilizációnk egyre súlyosabb betegségeivel. A kezelés befejezése után az emberek nem csak arról számolnak be, hogy meggyógyultak, hanem, hogy visszakapták életerejüket és mintha újjászülettek volna.
Mivel a zöld búzafű fehérje- és enzimtartalma igen magas, ezért gyorsan bomlik le, ami miatt szobahőmérsékleten nem tárolható. Egyetlen módja a megőrzésének a fagyasztás (az anyatej esetében is így van ez). Szállítani is így lehet, hűtővel, mélyfagyasztásban.
Nagyon jó eredményeket mutat például hormonterápiák, kemoterápiák, sugárterápia kiegészítő kezeléseként. Csökkenti az említett terápiák kellemetlen mellékhatásait, erősíti az immunrendszert és javítja a vérképet.
Ez a készítmény az HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer kritériumai szerint készül.

Hogyan használjuk a zöld búzafűlevet?

Attól függ, mi a célunk a használatával. Ha nem pusztán immunerősítésre szeretné használni, hanem terápiás céllal,akkor forduljon bizalommal a gyártóhoz.
Dr. Anna Wigmore szerint, aki a zöld búzafűlé feltalálója, a zöld búzafűlé nagyon gazdag vitaminokban és áldásos hatással bír minden élő szervezetre, idősre és fiatalra egyaránt, ebben a mai szennyezett környezetben.
Hogyan olvasszuk fel a kockákat?
Kötelező jelleggel reggel fogyasszuk, üres gyomorra, kávé, tea, cigaretta konzumálása előtt, és külön felhívjuk a figyelmüket arra, hogy még vizet se fogyasszanak. Egy vagy több kockát üvegpohárban vizzel feloldunk. (Szénsavmentes ásványvízzel vagy desztillált gyógyszertári vízzel.)
A csapvíz használata a benne található klór miatt tilos. Naponta 1-6 kockáig fogyaszthatjuk a búzafűlét.

Szünet tartása a jégkockák és a reggeli fogyasztása között. Szigorúan tartsuk be a táblázatban leírtakat.

Jégkocka A szünet ideje
1 jégkocka 30 perc
2 jégkocka 1 óra
3 jégkocka 1 óra és 30 perc
4 jégkocka 2 óra
5 jégkocka 2 óra és 30 perc
6 jégkocka 3 óra

Egy műanyag kanállal állandó kevergetéssel kb. egy perc alatt felolvad, azonnal igyuk meg. Ha a folyadékot annyira hidegnek érezzük, hogy nem tudjuk meginni, felmelegíthetjük, de csak a testhőmérsékletünkkel megegyező hőfokig. A zöld búzafű kockát tartalmazó poharat egy másik, maximum 40 Celsius fokos vizet tartalmazó pohárba merítjük, amig a megfelelő hőmérsékletet eléri, lassú kevergetés mellett. A lé nem lehet ennél melegebb, csak annyira langyosítsuk, hogy meg tudjuk inni.
A folyamat 2 percig tart. A lé, amit fél órán belül nem iszunk meg, jelentősen veszít az értékén, és szinte hiábavaló meginni. Miután megittuk a folyadékot nem szabad semmit fogyasztanunk, a gyomornak időt kell hagynunk, hogy az enzimek, vitaminok és ásványok fel tudjanak szívódni a szervezetünkben és a véráramunkban. Minden kocka búzafű után fél órára van szükség. Ez azt jelenti, hogy pl. 3 kocka = 1,5 óra szünet. Ezután kezdődhet a nap, ehetünk, ihatunk.
Az első néhány napban émelygést, a széklet puhulását észlelhetjük. Nem ajánlott 3 évnél fiatalabb gyermekeknek adni.
A termék nem tartalmaz glutént. A folyadékot a búza speciális fajtájából, a tönkölybúzából, annak is a fiatal hajtásaiból és csírájából, hidegen sajtolva állítjuk elő. A kockákat hidegen kell tartani, mélyfagyasztásban, legalább -18 Celsius fokon. Ha kiolvad, már nem érdemes újra lefagyasztani. Minden felmerülő kérdéssel forduljon a forgalmazóhoz.

A HATÁS ELSŐ JELEI
Először az idegrendszerünkre hat, majd fizikailag érezzük magunkat erősebbnek, végül a vitalitásunk nő meg. Az első 3-4 napban beinduló tisztulással kezd az idegrendszerünk megnyugodni. Az immunrendszer erősödésének első jeleit különbözően érzékeljük, de általában 9-10 napon belül érezhetőek az első jelek. A zöld búzafűlé száz százalékban természetes, nem tartalmaz semmiféle adalékot (cukor, tartósítószer, színezék…). Felnőtteknek és 3 éves kortól gyermekeknek is ajánlott. Használata során nem észleltek semmilyen káros mellékhatást.

KI NEM FOGYASZTHATJA A ZÖLD BÚZAFŰLEVET?
Azok a személyek, akiknél allergiát okoz a búza, nem használhatják a zöld búzafűlevet, illetve azoknak a betegeknek, akiknél az immunrendszer túlműködése okoz gondot, ajánlatos kikérniük kezelőorvosuk tanácsát. Nem ajánlott 3 év alatti gyermekek esetében.

MELLÉKHATÁSOK
Az első néhány napban, a gyomor és béltraktus tisztulása miatt enyhén zöldes lehet a székletünk

Call Now Button